Siirry suoraan sisältöön

AV-työvälineet, AV-audio (5 op)

Toteutuksen tunnus: LUV6141-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2021 - 30.04.2021

Ajoitus

01.08.2021 - 31.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Medianomikoulutus (HM)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Juha Linna

Vastuuopettaja

Juha Linna

Ajoitusryhmät

  • Audio 1 (Koko: 22. Avoin AMK: 0.)
  • Audio 2 (Koko: 22. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • LUVNS20
    Medianomi (AMK), päivä, syksy, 2020

Pienryhmät

  • Audio 1
  • Audio 2

Tavoitteet

Opiskelija osaa itsenäisesti tuottaa, kuvata ja editoida videomateriaalia, sekä äänittää ja jälkikäsitellä kuvaan liittyvää äänimateriaalia. Hän ymmärtää työhön ja eri tehtäviin liittyvä terminologian ja osaa huomioida julkaisukanavan erityispiirteet tuotannoissa. Myös yksi- ja monikamera työskentelyn perusteet ja AV-alan tuotantoprosessi erilaisine vaiheineen ja työnkuvineen tulevat tutuksi. Opiskelija hallitsee Premier After effects -ohjelmiston perusteet ja tutustuu radiolähetystoimintaan. Opintojakso koostuu teoriasta, itseopiskelusta, käytännön workshopeista ja työskentelyn dokumentoinnista.

Sisältö

Opintojaksolla syvennetään tietoja ja taitoja erilaissa media-alan toimintaympäristöissä. Opintojaksolla opiskelija muodostaa monipuolisen kuvan yksi- ja monikameratuotannoista. Jälkikäsittelyssä siirrytään kohti viimeistelyä ja efektointia (After Effects). Opintojaksolla on käytössä Karelia Teamwork projektinohjausjärjestelmä. Opintojaksolla järjestelmää käytetään raportointiin ja työtuntien kirjaamiseen.

Aika ja paikka

Tikkarinne S1

Opetusmenetelmät

Opiskelija osaa itsenäisesti tuottaa, äänittää ja editoida audiovisuaallista materiaalia, sekä äänittää ja jälkikäsitellä kuvaan liittyvää äänimateriaalia. Hän ymmärtää työhön ja eri tehtäviin liittyvää terminologiaa ja opiskelija muodostaa monipuolisen kuvan äänituotannoista ja ääniteknologiasta.
AV-alan tuotantoprosessi erilaisine vaiheineen ja työnkuvineen tulevat tutuksi. AV-audiossa tutustutaan syvemmin studio-olosuhteissa toimimiseen ja laitteiston käyttöön, opiskellaan dialogin ja VoiceOver äänittämistä, tehostetyötä ja äänen synkronoinitia sekä jälkikäsittelyä työasemissa. Tutustutaan monikanavaiseen tekniikkaan ja monikanavaisiin mikrofonitekniikoihin. Opiskellaan myös radio-ja podcast tekniikkaan ja tuotetaan sisältöä radioon ja podcasteihin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osallistuminen kontaktiopetukseen, muualla suoritettu opinto tai vastaavat tiedot.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työpajat ja luennot 70%
Tiedonhaku, dokumentointi ja itsenäinen työskentely 30%

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1-2: Opiskelija osaa tuottaa, äänittää ja editoida materiaalia ohjatusti ja osallistuu aktiivisesti ryhmätyöskentelyyn.
3-4: Opiskelija osaa käyttää tuotanto- ja jälkituotantojärjestelmiä monipuolisesti. Opiskelija osaa itsenäisesti äänittää ja leikata erilaisiin ohjelmatyyleihin sopivaa ääntä ja hallitsee jatkuvuuden ja rytmityksen periaatteita. Opiskelija pystyy perustelemaan tekemiään ratkaisuja ja osaa arvioida osaamistaan realistisesti. Opiskelija ottaa tarvittaessa vastuuta ja sitoutuu yhteisiin tavotteisiin.
5: Opiskelija kykenee itsenäisesti tuottamaan, äänittämään ja editoimaan ilmaisullisesti korkealaatuista ohjelmaa. Opiskelija arvioi kriittisesti ja monipuolisesti omaa oppimistaan ja osaamistaan sekä kykenee kyseenalaistamaan opittua ja tuo omia näkemyksiään esille. Opiskelija ottaa vastuutta, toimii oma-alotteisesti ja auttaa myös muista tavoitteiden toteutumisessa.

Esitietovaatimukset

Valokuvauksen ja kuvankäsittelun perusteet, Videkuvauksen perusteet, valaisun perusteet ja äänityön perusteet.