Siirry suoraan sisältöön

Alkoholijuomatietous (3 op)

Toteutuksen tunnus: LUT6006-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

24.08.2021 - 30.12.2021

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 60

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Tuija Kainulainen

Vastuuopettaja

Tuija Kainulainen

Ryhmät

  • PRNS21
    Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivä, syksy, 2021

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassin.

Sisältö

Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.

Aika ja paikka

Syksy 2021

Oppimateriaalit

Anniskelupassi: Valviran ohje
Moodlessa oleva materiaali

Kirjallisuus
Lahdenkauppi, M. & Rinta-Huumo, A. 2004. Juomavalintoja ravintolassa. Porvoo: WSOY.
Mykkänen, J. & Ursin, H. 2006. Tarjoilukirja. Vantaa: Dark Oy

Opetusmenetelmät

Opiskelija hallitsee alkoholijuomien tuotetuntemuksen ja alkoholilainsäädännön. Hän suorittaa anniskelupassi ja saa tietotaidon vastaavan hoitajan pätevyyteen.
Alkoholijuomaryhmät, anniskelulainsäädäntö ja alkoholijuomien valmistuksen, käsittelyn ja tarjoilun perusteet. Opintojakson aikana opiskelija suorittaa anniskelupassin.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Oppimistehtävät, tentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopiskelu 33 h
Itseopiskelu 20 h
Oppimistehtävät 18 h
Suulliset esitykset 4 h
Arviointi ja palaute 2 h

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksosta peritään materiaalimaksu.

Arviointiasteikko

H-5

Hylätty (0)

Suoritus on hylätty, jos opiskelija ei saavuta osaamistavoitteita etkä saa hyväksytysti suoritettua anniskelupassikoetta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tyydyttävä, arvosana 1 - 2
Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti sekä asianmukaisesti erilaisissa toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut huomioon.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa arvioida omaa osaamistaan sekä toimia itsenäisesti ja vastuullisesti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti eri toimintaympäristöissä. Opiskelija osaa toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa.