Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)
Toteutuksen tunnus: LUT3002-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.10.2020 - 31.10.2020
Ajoitus
01.12.2020 - 31.03.2021
Opintopistemäärä
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 80
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuula Asikainen
Vastuuopettaja
Tuula Asikainen
Ryhmät
-
TOP20_21Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021
Tavoitteet
Hygieniaosaamispassi
Sisältö
Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö
Aika ja paikka
To 10.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Teams-luento, jossa kootaan keskeiset sisällöt. Opiskelijat ovat lukeneet aineiston itsenäisesti.
Testit ja tulokset
Ti 15.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Normaalikoululla
Ke 16.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Lyseon lukiolla
To 17.12.2020 klo 8.00 - 9.15 JYK:lla
Aineiston opiskelu itsenäisesti ja hyväksytysti suoritettu testi.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi luentaohjeet.
Oppimateriaalit
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/ hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/
Opetusmenetelmät
Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Testit:
Ti 15.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Normaalikoululla
Ke 16.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Lyseon lukiolla
To 17.12.2020 klo 8.00 - 9.15 JYK:lla
Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus, kuivamustekynä, maksukuitti (tai näytä puhelimelta) sekä suurikokoinen, postimerkillä ja osoitetiedoilla varustettu kirjekuori todistuksen postittamista varten.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.
Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin lisäksi saat opintosuoritusotteen 1,5 op.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittaminen hyväksytysti.