Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)

Toteutuksen tunnus: LUT3002-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2020 - 31.10.2020

Ajoitus

01.12.2020 - 31.03.2021

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 80

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Tuula Asikainen

Vastuuopettaja

Tuula Asikainen

Ryhmät

  • TOP20_21
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021

Tavoitteet

Hygieniaosaamispassi

Sisältö

Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö

Aika ja paikka

To 10.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Teams-luento, jossa kootaan keskeiset sisällöt. Opiskelijat ovat lukeneet aineiston itsenäisesti.

Testit ja tulokset
Ti 15.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Normaalikoululla
Ke 16.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Lyseon lukiolla
To 17.12.2020 klo 8.00 - 9.15 JYK:lla

Aineiston opiskelu itsenäisesti ja hyväksytysti suoritettu testi.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi luentaohjeet.

Oppimateriaalit

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/ hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/

Opetusmenetelmät

Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testit:
Ti 15.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Normaalikoululla
Ke 16.12.2020 klo 8.00 - 9.15 Lyseon lukiolla
To 17.12.2020 klo 8.00 - 9.15 JYK:lla

Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus, kuivamustekynä, maksukuitti (tai näytä puhelimelta) sekä suurikokoinen, postimerkillä ja osoitetiedoilla varustettu kirjekuori todistuksen postittamista varten.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.

Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin lisäksi saat opintosuoritusotteen 1,5 op.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittaminen hyväksytysti.