Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)

Toteutuksen tunnus: LUT3002-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2020 - 30.04.2020

Ajoitus

21.10.2020 - 30.11.2020

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 80

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Tuula Asikainen

Vastuuopettaja

Tuula Asikainen

Ryhmät

  • TOP20_21
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021

Tavoitteet

Hygieniaosaamispassi

Sisältö

Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö

Aika ja paikka

Luennot Wärtsilä-kampuksella:

ke 21.10. klo 14.15 - 15.45 luokassa WÄR 100a

ke 28.10. klo 14.15 - 15.45 WÄR 219 ja

ke 4.11. klo 14.15 - 15.45 WÄR 214

Luennoilla ei ole pakollista läsnäoloa.
Aineiston voi opiskella itsenäisesti ja tulla suoraan testiin.
Saat ilmoittautumisajan päätyttyä sähköpostiisi luentaohjeet.

Oppimateriaalit

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/ hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/

Opetusmenetelmät

Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
Testiajankohdasta pyydetään ilmoittamaan, mihin testiin opiskelija haluaa osallistua.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testit:

Ke 11.11. klo 14.15 - 15.45 luokassa WÄR 214 ja uusintatesti

Ke 18.11. klo 14.15 - 15.45 luokassa WÄR 221

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
(n. 2 tuntia)

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.

Peppiin TOP-opintoihin saat testin hyväksytystä suorituksesta 1,5 op

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittaminen hyväksytysti.