Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)
Toteutuksen tunnus: LUT3002-3005
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.10.2020 - 31.10.2020
Ajoitus
17.03.2021 - 30.04.2021
Opintopistemäärä
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus (PR)
Toimipiste
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 80
Koulutus
- Matkailun koulutus
Opettaja
- Tuula Asikainen
Vastuuopettaja
Tuula Asikainen
Ryhmät
-
TOP20_21Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021
Tavoitteet
Hygieniaosaamispassi
Sisältö
Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö
Aika ja paikka
Luennot Wärtsilä-kampuksella on peruttu koronatilanteen vuoksi.
Alla näkyvästä oppimateriaalilistasta löydät osoitelinkit Ruokaviraston sivuille, joilta löydät itsenäisesti opiskeltavan aineiston.
Testit pidetään porrastetusti 7.4.ja 14.4. Wärtsilä-kampuksella luokassa TU116, D-talo, 2. krs,
Saat sähköpostiisi Webropol-kyselyn, jonka kautta voit valita itsellesi sopivan testiajankohdan sekä luentaohjeet itsenäistä opiskelua varten.
Oppimateriaalit
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-16.12.2019.pdf
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi-11.12.2019.pdf
Opetusmenetelmät
Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
Testiajankohdasta pyydetään ilmoittamaan, mihin testiin opiskelija haluaa osallistua.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Testit:pidetään porrastetusti ke 7.4. ja ke 14.4 Wärtsilä-kampuksella, D-talo, 2. krs, luokassa WÄR TU116
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
(n. 2 tuntia)
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.
Testin hyväksytystä suorituksesta saat hygieniaosaamistodistuksen ja -kortin lisäksi suoritusmerkinnän 1,5 op Peppiin TOP-opintoihin. Todistus ja kortti tulevat n. kolmen viikon kuluttua.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittaminen hyväksytysti.