Siirry suoraan sisältöön

Hygieniapassi - Majoitus- ja ravitsemistilojen hygienia (1 op)

Toteutuksen tunnus: LUT3002-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2020 - 31.10.2020

Ajoitus

17.03.2021 - 30.04.2021

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomikoulutus (PR)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 80

Koulutus

  • Matkailun koulutus

Opettaja

  • Tuula Asikainen

Vastuuopettaja

Tuula Asikainen

Ryhmät

  • TOP20_21
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021

Tavoitteet

Hygieniaosaamispassi

Sisältö

Henkilökohtainen hygienia
Hygieeniset työtavat
Omavalvonta
Puhtaanapito
Mikrobiologia
Ruokamyrkytykset
Lainsäädäntö

Aika ja paikka

Luennot Wärtsilä-kampuksella on peruttu koronatilanteen vuoksi.
Alla näkyvästä oppimateriaalilistasta löydät osoitelinkit Ruokaviraston sivuille, joilta löydät itsenäisesti opiskeltavan aineiston.

Testit pidetään porrastetusti 7.4.ja 14.4. Wärtsilä-kampuksella luokassa TU116, D-talo, 2. krs,
Saat sähköpostiisi Webropol-kyselyn, jonka kautta voit valita itsellesi sopivan testiajankohdan sekä luentaohjeet itsenäistä opiskelua varten.

Oppimateriaalit

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ (osaamisvaatimukset testissä)

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/

http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet

https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-16.12.2019.pdf

https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi-11.12.2019.pdf

Opetusmenetelmät

Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä.
Testiajankohdasta pyydetään ilmoittamaan, mihin testiin opiskelija haluaa osallistua.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Testit:pidetään porrastetusti ke 7.4. ja ke 14.4 Wärtsilä-kampuksella, D-talo, 2. krs, luokassa WÄR TU116

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Itsenäinen opiskelu ja testin hyväksytysti suorittaminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen opiskelu (luentaohjeet annetaan ilmoittautujille sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä) + testin suorittaminen ja tulokset
(n. 2 tuntia)

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.

Testin hyväksytystä suorituksesta saat hygieniaosaamistodistuksen ja -kortin lisäksi suoritusmerkinnän 1,5 op Peppiin TOP-opintoihin. Todistus ja kortti tulevat n. kolmen viikon kuluttua.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ruokaviraston hygieniaosaamistestin suorittaminen hyväksytysti.