Toteutuksen osaamistavoitteet: -Opiskelija osaa kuvata Suomen maa- ja kallioperän rakennetta ja yleispiirteitä rakentamisen näkökulmasta. -Opiskelija tunnistaa yleisimmät suomalaiset maalajit ja tuntee maalajiluokitukset. -Opiskelija tunnistaa yleisimmät pohjatutkimusmenetelmät ja osaa tulkita niiden tuloksia. -Opiskelija ymmärtää, kuinka geostaattiset jännitykset, maanpaine ja maan lujuus muodostuvat Toteutuksen sisältö: -Suomen kallioperä ja maaperän syntyhistoria, rakenne ja koostumus -Maalajien geoluokitus ja yleinen maaperäoppi -Maalajien keskeiset geotekniset ominaisuudet ja niiden merkitys rakentamisessa -Veden esiintyminen ja vaikutukset maaperässä -Pohjatutkimukset ja niiden tulkitseminen -Pohjatutkimuksen laboratorio- ja kenttätutkimukset, tulokset ja niiden tulkinta -Geostaattisten jännitysten muodostuminen ja jakautuminen maassa -Liukupinta-analyysi -Maanpaine -Painumalajit ja painuma,perusteet -Kantavuuskaavat, perusteet
Arto Haaranen
Tenttimateriaalia ja opiskelua tukevaa kirjallisuutta -Luentodiat/luentomoniste ja muu luennoilla tai moodlessa jaettu materiaali -Geotekniikan perusteet: Raimo Jääskeläinen(ISBN 978-952-5491-68-5) -Geotekniikka: Martti Rantamäki, Raimo Jääskeläinen,Markku Tammirinne(ISBN 978-951-6722-576) HUOM! Tenttimateriaali tarkennetaan opintojakson aikana!
Lähiopetus
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Suomi
29.08.2022 - 31.12.2022
Opintojakson laajuus yhteensä 5 op (133h) -Lähiopetus 55 h -Itseopiskelu 46 h -Harjoitustyöt 32 h
01.04.2022 - 30.04.2022
Harjoitustöiden palautus ennen tenttiä
Arviointi perustuu opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseen. Tentissä testataan opintojakson ydinsisällön omaksumista ja harjoitustyössä opiskelija voi osoittaa osaamisensa ydinsisällön lisäksi myös täydentävän tietämyksen osalta.
Arto Haaranen
20 - 70
Rakennustekniikan koulutus
H-5
https://student.karelia.fi/fi/opinnot/Sivut/arviointiohje.aspx
https://student.karelia.fi/fi/opinnot/Sivut/arviointiohje.aspx
https://student.karelia.fi/fi/opinnot/Sivut/arviointiohje.aspx