•     Digimarkkinoinnin perusteet LTP7225-3006 29.08.2022-31.10.2022  5 op  (KAKS22, ...) +-
    Osaamistavoitteet
    Tavoitteena on luoda opiskelijalle ymmärrys digitalisaation vaikutuksista ja mahdollisuuksista yritysten liiketoimintaan ja markkinointiin. Opiskelija ymmärtää datan merkityksen markkinoinnin päätöksenteossa ja tulosten mittaamisessa. Opiskelija ymmärtää, miten asiakaspersoona ja asiakkaan ostopolun vaiheet vaikuttavat digikanavien ja viestien valintaan.
    Lähtötaso ja sidonnaisuudet muihin opintojaksoihin
    Lähtötasovaatimuksena on markkinoinnin perusteet tai vastaavat tiedot.
    Sisältö
    1. Digitalisaation ja digimarkkinoinnin rooli yrityksen liiketoiminnassa. Digimarkkinoijan sanasto.
    2. Asiakkaan ostokäyttäytymisen muutos. Asiakaspersoonat ja asiakkaan ostopolku.
    3. Dataperusteinen markkinointi: Kasvuhakkerointi, datan analysointi, tiedon lähteet
    4. Markkinoinnin monikanavaisuus, omnichannel
    5. Markkinoinnin mittaaminen: Miten asetetaan tavoitteet markkinoinnille ja miten niitä mitataan?

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakso suoritetaan verkko-opintoina ja suorittaminen edellyttää verkkoluentojen kuuntelua, kurssimateriaalien itsenäistä läpikäymistä. Opintojakso toimii johdantona seuraaville digimarkkinoinnin opintojaksoille. Kurssin aiheet: 1. Digitalisaation ja digimarkkinoinnin rooli yrityksen liiketoiminnassa. Digimarkkinoijan sanasto. 2. Asiakkaan ostokäyttäytymisen muutos. Asiakaspersoonat ja asiakkaan ostopolku. 3. Dataperusteinen markkinointi: Kasvuhakkerointi, datan analysointi, tiedon lähteet. 4. Markkinoinnin monikanavaisuus, omnichannel 5. Markkinoinnin mittaaminen: Miten asetetaan tavoitteet markkinoinnille ja miten niitä mitataan? Kunkin osion aikana tutustut aiheeseen liittyvään aineistoon itsenäisesti ja teet ja palautat annetut tehtävät (5 tehtävää) Kurssin suorittamiseen kuuluu lisäksi verkkotentti sekä koko opintojakson kattava oppimispäiväkirja.

    Vastuuhenkilö

    Lotta Lilja

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Annetaan opintojaksolla.

    Toteutustapa

    Etäopetus

    Toimipiste

    Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    29.08.2022 - 31.10.2022

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Opintojakso on laajuudeltaan 5 op, joka vastaa n 130 h työmäärää

    Ilmoittautumisaika

    01.04.2022 - 21.08.2022

    Ryhmä
    • KAKS22
    • TOP22_23
    Arviointikriteerit

    Opintojakso arvoidaan koko opintojakson sisällöstä tehtävän oppimispäiväkirjan perusteella. Lisäksi on hyväksyttävästi suoritettava opintojakson osiokohtaiset tehtävät sekä läpäistävä Moodle -tentti.

    Opettaja

    Lotta Lilja

    Paikkoja

    10 - 60

    Koulutusohjelma

    Liiketalouden koulutus

    Virtuaaliosuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija ymmärtää osittain digitalisaation vaikutukset liiketoimintaan ja markkinointiin, mutta aiheen kokonaisvaltaisessa hahmottamisessa on vielä puutteita. Digimarkkinoinnin sanasto, käsitteistö ja soveltaminen on osittain hallussa. Opiskelija osaa arvioida esittää joitain toteutustapoja ja ratkaisuja digimarkkinoinnin haasteisiin. Opiskelija osaa tuottaa raportin tehtävästään, mutta jäsentelyssä on parantamisen varaa. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija ymmärtää hvyin digitalisaation vaikutukset liiketoimintaan ja markkinointiin. Hän osaa analysoida aihetta kokonaisvaltaisesti. Digimarkkinoinnin sanasto, käsitteistö ja soveltaminen ovat hyvin hallussa. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja perustellusti erilaisia toteutustapoja ja ratkaisuja ja niiden soveltuvuutta käytäntöön. Opiskelija osaa tuottaa jäsennellyn ja muotovaatimukset täyttävän raportin tehtävistään. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija ymmärtää laajasti digitalisaation vaikutukset liiketoimintaan ja markkinointiin. Hän osaa analysoida aihetta monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti. Digimarkkinoinnin sanasto, käsitteistö ja soveltaminen on hallussa erinomaisesti. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti ja perustellusti erilaisia toteutustapoja ja ratkaisuja ja niiden soveltuvuutta käytäntöön. Opiskelija osaa tuottaa jäsennellyn, kieliasullisesti erinomaisen ja muotovaatimukset täyttävän raportin tehtävistään. Hän on palauttanut kaikki tehtävät ajoissa.