Opintojakson tavoitteena on, että opiskelija ymmärtää budjetoinnin merkityksen organisaation toiminnan ohjaamisessa taloussuunnittelun osana sekä tiedon tuottamisen raporttien ja tunnuslukujen muodossa. Opiskelija osaa jalostaa organisaation taloudellista tietoa eri käyttötarkoituksiin. Opintojakson sisältö Budjetointi osana taloussuunnittelua: - toiminnan suunnittelu ja talous - budjettijärjestelmät: osa- ja pääbudjetit - budjettityypit (kiinteä, tarkistettu, rullaava, liukuva) sekä Raportointi toiminnan ohjaamisen työkaluna: -taloudellisen tiedon jalostaminen eri käyttötarkoituksiin (raportti-tyypit, tunnusluvut) -tasapainotettu mittaristo Luennoilla käydään läpi käsiteltävän aihepiirin keskeinen sisältö ja harjoitustunneilla tehdään luennoilla käsitellyn aihepiirin mukaisia tehtäviä Excel-taulukkolaskentaohjelmalla.
Pekka Sivonen
Neilimo K. & Uusi-Rauva E.: Johdon laskentatoimi. Edita Publishing tai Järvenpää M., Länsiluoto A., Partanen V. & Pellinen J.:Talousohjaus ja kustannuslaskenta. Sanoma Pro.
Etäopetus
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Suomi
10.01.2022 - 04.03.2022
Yhteensä noin 80 h opiskelijan työtä. Lähipäivien luennot ja harjoitukset, on line -istunnot sekäharjoitustehtävät 45 h, kirjallisuuteen/oppimateriaaliin perehtyminen 34 h, arviointi ja palaute 1 h.
01.10.2021 - 31.10.2021
Ei valinnaista suoritustapaa.
Opintojakson arviointi perustuu harjoitustunneilla työskentelyyn sekä harjoitustehtävien palautuksiin. Tehtäväpalautusten osuus arvosanasta on 100 %. Tehtävillä on erilaiset painokertoimet
Pekka Sivonen, Jani Kettunen
20 - 50
Liiketalouden koulutus
2 op
H-5
Opiskelijan palauttamien tehtävien painotettu keskiarvo on vähintään 50 % ja alle 70 % maksimimäärästä.
Opiskelijan palauttamien tehtävien painotettu keskiarvo on vähintään 70 % ja alle 90 % maksimimäärästä.
Opiskelijan palauttamien tehtävien painotettu keskiarvo on vähintään 90 % maksimimäärästä.