Opiskelija -osaa soveltaa yritystalouden tietoja toimintansa suunnittelussa, päätöksenteossa ja toteutuksessa toimiessaan yrittäjänä tai yrityksessä vastuullisessa tehtävässä -ymmärtää yrittäjyyden edellytykset ja vaatimukset -tuntee yrityksen perustamisen toimenpiteet -osaa tehdä yritykselle liiketoimintasuunnitelman. Sisältö - yrityksen sisäisen ja ulkoisen laskentatoimen perusteet --katetuottolaskenta --tuotekohtainen kustannuslaskenta --tuotteen hinnoittelu --investointilaskelmat --tiinpäätöksen tunnusluvut ja niiden tulkinta - yrittäjyys, omat yrittäjäominaisuudet, yritysidea ja sen arviointi, liiketoimintasuunnitelma, perustamisen eri vaiheet, yritysmuodot ja niiden tunnuspiirteet, eri rahoituslähteiden ja avustusmuotojen kartoitus, liikeidean kannattavuuden arviointi, yritys- ja arvonlisäverotus ja muut lakisääteiset velvoitteet, oikeuksien suojaaminen, vaihtoehtoja uuden yrityksen perustamiselle, yrityksen käytännön perustamistoimet, viranomaisluvat ja ilmoitukset
Markku Havu
-Moodlessa oleva materiaali -Perustamisopas alkavalle yrittäjälle (Uusyrityskeskus)
Lähiopetus
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
-verkkotentin ajankohta sovitaan opintojaksolla -uusinta- ja korotustentit EXAM-järjestelmässä
Suomi
28.08.2023 - 15.12.2023
-lähiopetus 55 tuntia -opiskelijan itsenäinen työskentely 78 tuntia
01.04.2023 - 15.04.2023
-verkkotentti, jonka painoarvo on 50% -harjoitustyö 'Yrityksen liiketoimintasuunnitelma', jonka painoarvo on painoarvo 50%
Markku Havu
20 - 45
Konetekniikan koulutus
H-5