Differentiaali- ja integraalilaskennan käyttäminen ammattiopintojen sovelluksissa. • Luentoja, harjoituksia sekä itsenäistä opiskelua • Opinnon aikana tehdään myös 2 välikoetta ja yksi etätehtävä.
Johanna Luostarinen
Tuomenlehto, Holmlund, Huuskonen, Makkonen, Surakka: Insinöörin matematiikka, ISBN 978-951-37-6352-7, Edita
Lähiopetus
Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
Välikokeiden ajankohdat sovitaan tunneilla etenemisen mukaan. Loppukoe joulukuussa 2022 työjärjestyksen mukaisesti. Samalla sisällöllä kokeen voi uusia kaksi kertaa 31.5.2023 asti. Uusintakokeiden ajankohdat ilmoitetaan Moodle-oppimisympäristössä. Tätä opintoa ei voi suorittaa EXAMissa.
Suomi
29.08.2022 - 04.11.2022
• Luentoja ja harjoituksia 28 tuntia • Itseopiskelua 50 tuntia • Yhteensä 78 tuntia
01.04.2022 - 30.04.2022
Opintojakson voi suorittaa myös loppukokeella joulukuussa 2022.
Arviointi perustuu välikokeisiin, harjoitustehtäviin ja laskuharjoituksiin. Jos pistemääräsi on • alle 35 % maksimipistemäärästä: arvosana 0, • 35 % - 47 % maksimista: arvosana 1, • 48 % - 59 % maksimista: arvosana 2, • 60 % - 72 % maksimista: arvosana 3, • 73 % - 85 % maksimista: arvosana 4 ja • 86 % tai yli maksimista: arvosana 5. Hyväksyttyyn arvosanaan vaaditaan myös hyväksytty etätehtävä. Etätehtävä palautettava viimeistään 16.12.2022.
Lisbeth Smolander, Pekka Kosunen
25 - 60
Konetekniikan koulutus
H-5
Tyydyttävän arvosanan (1-2) kriteerit suhteessa osaamistavoitteisiin ovat: Opiskelija osaa käyttää keskeisiä/yksittäisiä differentiaali- ja integraalilaskennan käsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa osaamisalueen perustiedot. Opiskelija osaa toimia yksinkertaisia differentiaali- ja integraalilaskennan ongelmia ratkaistaessa tarkoituksenmukaisesti, joskin toiminta voi olla hapuilevaa. Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti ja ratkaista differentiaali- ja integraalilaskennan perustehtäviä.
Hyvän arvosanan (3-4) kriteerit suhteessa osaamistavoitteisiin ovat: Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti differentiaali- ja integraalilaskennan käsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa osaamisalueen perustiedot. Opiskelija osaa valita tarkoituksenmukaisia tapoja mallintaa yksinkertaisia differentiaali- ja integraalilaskennan ongelmia. Opiskelija osaa ratkaista differentiaali- ja integraalilaskennan perustehtäviä ja osaa arvioida omaa osaamistaan. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan perustehtävissä.
Kiitettävän arvosanan (5) kriteerit suhteessa osaamistavoitteisiin ovat: Opiskelija osaa käyttää differentiaali- ja integraalilaskennan termejä ja käsitteitä asiantuntevasti ja yhdistää niitä kokonaisuuksiksi. Opiskelija osaa mallintaa yksinkertaisia differentiaali- ja integraaliaskennan ja ongelmia ja ratkaista ne sekä arvioida ratkaisujen oikeellisuutta. Opiskelija osaa soveltaa differentiaali- ja integraalilaskennan osaamistaan erilaisissa tehtävissä ja tilanteissa.