•     Jäähdytysjärjestelmät LTH6063-3001 29.08.2022-31.12.2022  5 op  (LTHNS20) +-
    Osaamistavoitteet
    Opintojakson osaamistavoitteet ovat, että opiskelija osaa: tarkastella ja analysoida kompressorikylmälaitoksen, kylmäkoneen ja rakennusten lämmitykseen tarkoitettujen lämpöpumppujen toimintaa log p,h-tilapiirroksen ja laskennan avulla, tavanomaisten lämpöpumppujen mitoitusperiaatteet, tunnistaa kylmäkoneiden ja lämpöpumppujen pääkomponentit ja yleisimmät putkistovarusteet ja tietää niiden merkityksen kylmäaineen kiertoprosessissa, huomioida yleisimmät kylmäaineet ja niiden ominaisuudet jäähdytysjärjestelmän mitoituksessa ja valinnassa, huomioida kylmäainelainsäädännön jäähdytysjärjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa, dynaamisen laskentatavan asetusten mukaisesti, periaatteet, joilla voidaan hyödyntää passiivisia jäähdytysratkaisuja ja aurinkosuojausta rakennusten ylilämpenemisen ehkäisemisessä, huomioida jäähdytykseen liittyvät ongelmat ja kuvata jäähdytysjärjestelmän standardin mukaisin piirrosmerkein.
    Sisältö
    Opintojakson sisältö koostuu erilaisten jäähdytysjärjestelmien tuntemuksesta, dynaamisesta energianlaskennasta sekä jäähdytykseen vaikuttavista muista ratkaisuista kuten aurinkosuojauksesta.

    Opetusmenetelmät ja ohjaus

    Opintojakson osaamistavoitteet ovat, että opiskelija osaa: tarkastella ja analysoida kompressorikylmälaitoksen, kylmäkoneen ja rakennusten lämmitykseen tarkoitettujen lämpöpumppujen toimintaa log p,h-tilapiirroksen ja laskennan avulla, tavanomaisten lämpöpumppujen mitoitusperiaatteet, tunnistaa kylmäkoneiden ja lämpöpumppujen pääkomponentit ja yleisimmät putkistovarusteet ja tietää niiden merkityksen kylmäaineen kiertoprosessissa, huomioida yleisimmät kylmäaineet ja niiden ominaisuudet jäähdytysjärjestelmän mitoituksessa ja valinnassa, huomioida kylmäainelainsäädännön jäähdytysjärjestelmien suunnittelussa ja toteutuksessa, dynaamisen laskentatavan asetusten mukaisesti, periaatteet, joilla voidaan hyödyntää passiivisia jäähdytysratkaisuja ja aurinkosuojausta rakennusten ylilämpenemisen ehkäisemisessä, huomioida jäähdytykseen liittyvät ongelmat ja kuvata jäähdytysjärjestelmän standardin mukaisin piirrosmerkein. Opintojakson sisältö koostuu erilaisten jäähdytysjärjestelmien tuntemuksesta, dynaamisesta energianlaskennasta sekä jäähdytykseen vaikuttavista muista ratkaisuista kuten aurinkosuojauksesta.

    Vastuuhenkilö

    Timo Ronkainen

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Moodle oppimisympäristössä jaettu materiaali

    Toteutustapa

    Lähiopetus

    Toimipiste

    Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

    Opetuskieli

    Suomi

    Ajoitus

    29.08.2022 - 31.12.2022

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Luennot ja harjoitukset yhteensä 55 h, itsenäiset lasku- ja suunnitteluharjoitukset 50 h, itsenäinen tiedonhankinta ja aineistoihin perehtyminen 30 h. Yhteensä 135 h

    Ilmoittautumisaika

    01.04.2022 - 30.04.2022

    Ryhmä
    • LTHNS20
    Opettaja

    Miska Piirainen, Timo Ronkainen

    Paikkoja

    20 - 50

    Koulutusohjelma

    Talotekniikan koulutus

    Arviointiasteikko

    H-5

    Arviointikriteerit
    Arviointikriteeri - arvosana 1

    Opiskelija osaa käyttää keskeisiä käsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa osaamisalueen perustiedot. Opiskelija osaa toimia yksinkertaisia ongelmia ratkaistaessa tarkoituksenmukaisesti. Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti ja ratkaista perustehtäviä.

    Arviointikriteeri - arvosana 3

    Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti käsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa osaamisalueen perustiedot. Opiskelija osaa valita tarkoituksenmukaisia tapoja ratkaista ongelmia. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan perustehtävissä.

    Arviointikriteeri - arvosana 5

    Opiskelija osaa käyttää kurssin termejä ja käsitteitä asiantuntevasti ja yhdistää niitä kokonaisuuksiksi. Opiskelija osaa soveltaa osaamistaan erilaisissa tehtävissä ja tilanteissa.