Siirry suoraan sisältöön

Asiakastuotannot (10 op)

Toteutuksen tunnus: HM10076-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2024 - 30.04.2024

Ajoitus

21.10.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Medianomikoulutus (HM)

Toimipiste

Tikkarinne-kampus Tikkarinne 9 (TIK)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 55

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Aarno Savolainen
  • Juha Linna
  • Pilvi Dufva

Vastuuopettaja

Maarit Ignatius

Ryhmät

  • HMNS22
    Medianomi (AMK), päivä, syksy, 2022

Tavoitteet

Kehität asiantuntijuuttasi ja osaat soveltaa aiempaa tietämystäsi ja osaamistasi erilaisissa mediatuotannon projekteissa. Hallitset useita mediatuotannon erityistehtäviä ja opit uusia työtehtäviä mm. suunnittelemaan ja toteuttamaan mediatuotantoja tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tunnet ja ennakoit työelämän tarpeita, verkostoidut ja kehität vuorovaikutus taitojasi asiakasrajapinnassa. Sitoudut yhteistoimintaan työelämän toimijoiden kanssa syventäen samalla omaa asiantuntijuuttasi ja työelämävalmiuksiasi.

Sisältö

Opintojaksolla suunnitellaan ja toteutetaan mediatuotantoja hanketyön ja erilaisten asiakastöiden viitekehyksessä. Keskeistä on yhteissuunnittelu työelämän kanssa ja asiakkaan tarpeiden ennakointi ja niihin vastaaminen.

Opintojaksolla opiskelijat muodostavat tuotantoryhmiä, joissa on mahdollista profiloida omaa osaamistaan, vahvistaa omaa asiantuntijuuttaan ja kehittää aikaisemmin opittuja taitoja suunnitellen ja tuottaen mediamateriaalia asiakkaan tarpeisiin.

Keskeinen oppimistapa on projektioppiminen.

Aika ja paikka

S2

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla toteutetaan mediatuotantoja erilaisten asiakastöiden viitekehyksessä. Media-alan tuotantoprosessi, työryhmätyöskentely, työskentely asiakasrajapinnassa ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen ovat kurssin keskeisiä teemoja.

Kurssilla opiskelijat muodostavat tuotantotiimejä ja toteuttavat mediatuotannon asiakkaan tarpeisiin. Opiskelijat osallistuvat itse asiakkaan etsintään ja toimivat suorassa vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Tuotantotiimit ja asiakas suunnittelevat ja toteuttavat tuotannon yhteistyössä. Tuotannon suunnittelussa tärkeää on huomioida käytettävissä olevat resurssit ja suunnittelussa hyödynnetään erilaisia tuotannonsuunnittelun työkaluja.

Tuotantotiimit työskentelevät itseohjautuvasti dokumentoiden työprosessin etenemistä hyödyntäen projektinhallinan työkaluja. Ohjaavat opettajat monitorioivat ja fasilitoivat prosessia. Viikoittaisissa säännöllisissä palavereissa seurataan tuotannon etenemistä tehtävänhallinnan avulla ja kehitetään myös tiimi omaa työskentelyä.

Keskeinen oppimistapa on projektioppiminen.

Keskeisiä kompetenseja media-alan osaamisen lisäksi ovat:
Liiketoimintaosaaminen
Työelämässä toimiminen
Ennakoiva kehittäminen


OSAAMISTAVOITTEET

Kurssilla opit uusia työtehtäviä ja syvennät aikaisempaa osaamistasi media-alan työtehtävissä. Tunnet ja ennakoit työelämän tarpeita, verkostoidut ja kehität vuorovaikutus taitojasi asiakasrajapinnassa sekä kehität myös oman tuotantotiimin toimintaa projektin edetessä. Sitoudut yhteistoimintaan työelämän toimijoiden kanssa syventäen samalla omaa asiantuntijuuttasi ja työelämävalmiuksiasi.

1. Opiskelija toimii aktiivisesti osana työryhmää ja auttaa työryhmää saavuttamaan tavoitteet.
- Osallistuminen työryhmän kokouksiin, keskusteluihin ja työskentelyyn
- Oman roolin ymmärtäminen ja vastuun kantaminen työnryhmän jäsenenä
- Jäsenten välisen yhteistyön arviointi ja kehittäminen
- Ongelmanratkaisu ja joustavuus

2. Opiskelija suunnittelee ja toteuttaa mediamateriaalia asiakkaan tarpeisiin.
- Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen ja huomioiminen tuotannon suunnittelussa ja toteutuksessa
- Tuotannonsuunnittelun ammattimainen toteutus ja dokumentointi
- Yhteistyö ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa
- Laadukkaan ja ammattimaisen audiovisuaalisen materiaalin tuottaminen
- Aikataulussa pysyminen ja työn laadun varmistaminen

3. Opiskelija käyttää projektihallinnan työkaluja työskentelyn tukena ja osana työprosessia
- Projektihallinnan työkalujen käyttö työryhmän työskentelyn tukena
- Aikataulutus ja etenemisen jatkuva seuranta
- Haasteiden ennakointi ja niihin varautuminen
- Työprosessin dokumentointi

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kurssi toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Tuotantoon vaaditaan asiakas ja tuotanto suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT: Kurssi on mahdollista hyväksilukea aiemmin tai opintojen aikana muualla hankitulla osaamisella. Aiempi osaaminen voi olla muodollista koulutusta (korkeakouluopintoja) tai muualla tavoin hankittua. Osaamisen tulee vastata kurssin osaamistavoitteisiin. Opiskelijan on pystyttävä todistamaan osaamistavoitteiden täyttyminen erilaisin tuotannollisin dokumentein. Pelkkä lopputulos (teos) ei ole riittävä.
Jos haluat aloittaa AHOT-menettelyn, tutustu huolella oppimistavoitteisiin ja vertaa niitä omaan osaamiseesi. Jos osaamisesi ei ole muodollista koulutusta, mieti kuinka voit todentaa osaamisesi ja työskentelyprosessin, ja ota sitten yhteyttä vastuuopettajaan

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojaksoa rytmittävät opettajan viikottaiset ohjauspalaverit, tiimin omat tuotantopalaverit ja tapaamisen asiakkaan kanssa. Muuten opiskelija on vastuussa omasta ajankäytöstään ja opintojen suunnittelusta. Opintojakso vaatii vahvaa sitoutumista ja motivaatiota.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen tavoitteisiin perustuva numeraalinen arviointi asteikoilla 1-5
5 Kiitettävä osaaminen
4-3 Hyvä osaaminen
1-2 tyydyttävä osaaminen
0 hylätty

Lisätiedot

Liiketoimintaosaaminen
Työelämässätoiminen
Ennakoiva kehittäminen