Siirry suoraan sisältöön

Näkökulmia biotalouteen (2 op)

Toteutuksen tunnus: BIP7016-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2020 - 30.04.2020

Ajoitus

31.08.2020 - 30.07.2021

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Täydentävänosaamisen opinnot (TAYO)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 200

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikan koulutus

Opettaja

  • Anne Poutiainen

Vastuuopettaja

Anne Poutiainen

Ryhmät

  • TOP20_21
    Täydentävän osaamisen opintojen ryhmä lv 2020-2021

Tavoitteet

Opiskelija tietää/osaa
- tunnistaa biotalouskäsitteen ja sen osa-alueet, biotalouden raaka-aineet ja perusprosessit
- biotalouden globaalin merkityksen maapallolle
- Suomen biotalousstrategian
- biotalouden taloudellisen merkityksen Suomessa tällä hetkellä sekä mahdollisuudet tulevaisuudessa
- pohtia omaa biotalousosaamistaan ja sen mahdollisia täydentämistarpeita

Sisältö

Keskeinen sisältö:
1.Biotalouden keskeiset määritelmät ja prosessit:
Vihreä, sininen, keltainen ja punainen biotalous
Biotalous uutena toimintatapana ja mahdollisuutena eri toimialoilla:
metsäbiotalous, agrobiotalous, energia, tuotantoympäristöteknologia, kemia ja kiertotalous, bioraaka-aineet ja materiaalit, luontopalvelut ja matkailu
2. Keskeiset biotalouden strategiat: Suomen biotalousstrategian päämäärät ja keskeiset toimenpiteet
3. Biotalouden luomat tulevaisuuden mahdollisuudet

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty