Siirry suoraan sisältöön

Ammatillinen kasvu 1 (2 op)

Toteutuksen tunnus: BIM6004-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

23.08.2021 - 17.12.2021

Opintopistemäärä

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Metsätalousinsinöörikoulutus (MM)

Toimipiste

Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 60

Koulutus

  • Metsätalouden koulutus

Opettaja

  • Tarmo Tossavainen
  • Pekka Huotari
  • Sini Rantanen

Vastuuopettaja

Sini Rantanen

Ryhmät

  • MMNS21
    Metsätalousinsinööri (AMK), päivä, syksy, 2021

Tavoitteet

Tunnet korkeakouluopiskelun ja -oppimisen erityispiirteet Karelia-ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluun perehtyminen: osaat käyttää ammattikorkeakoulun sinulle tarjoamia palveluja ja oppimisympäristöjä, osaat toimia hyvien tapojen ja työelämäkäytänteiden mukaan korkeakouluopiskelijana, opit arvioimaan omaa osaamistasi ja ammatillista kehittymistäsi sekä tunnet kehityskeskustelun osana työelämäkäytäntöjä, ryhmäydyt opiskelijayhteisöön ja edistät omalta osaltasi hyvää opiskeluilmapiiriä, tunnet opiskelijakunnan toiminnan ja palvelut, kannat vastuuta omista opinnoistasi ja ammatillisesta kasvustasi sekä omasta opiskelukyvystä ja opiskeluhyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Omaan alaan perehtyminen: tunnet metsätalouden koulutuksen opetussuunnitelman ja toimintatavat, hahmotat henkilökohtaisen opintosuunnittelun prosessin ja osaat tehdä henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi (HOPS), tunnet aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen (AHOT) periaatteet ja käytännöt, tunnet oman koulutuksesi ohjauksen toimijat ja osaat hakea opintoihin liittyen ohjausta tarpeen mukaan oikeilta henkilöiltä, tutustut oman alan työelämäkäytänteisiin ja tapoihin.

Sisältö

Oppimista tuetaan: INFOilla: koulutusalakohtaiset infot, terveydenhuolto, opintososiaaliset edut, kielipalvelut, kv-palvelu ja opiskelijayhdistys POKA, opetus- ja toteutussuunnitelmaan sekä opetuksen toteutuskäytäntöihin perehtyminen, työelämän käytäntöihin ja pelisääntöihin tutustuminen (tutkintosääntö, lukujärjestykset, työelämäyhteistyö) omien opiskelutaitojen ja oppimistyylien arviointi, opiskelija käy HOPS-keskustelun opinto-ohjaajan kanssa ja aloittaa henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laadinnan (eHOPS), opiskelija käynnistää tarpeen mukaan aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (AHOT), opiskelija valmistautuu oman osaamisen arviointiin ja käy kehityskeskustelun opettajatutorin kanssa, opiskelija perehtyy ryhmä/tiimityöskentelyn periaatteisiin.

Ryhmän merkitys ja ryhmäytyminen. Yhteisöllisyys ja välittäminen, VIP-opiskelijatoiminnan esittely ja VIP-valinnat. Opiskelutaidot ja -valmiudet. Opiskelu korkeakoulussa ja itseohjautuvuus. Yleiset ja alakohtaiset kompetenssit. Opiskelutaidot, opiskelutyylit ja -strategiat. Elämänhallinta, ajankäytön hallinta ja stressin hallinta. Opiskelu ryhmissä, tiimeissä, paritöinä, projekteissa; yleiset toimintatavat ja pelisäännöt.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan syksyllä aikavälillä 23.8 - 7.12.2021. Luennot järjestetään pääsääntöisesti luokassa WÄR100. Suunnistus-osio ohjeistetaan erikseen Tarmo Tossavaisen toimesta.

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla perehdytään ammattikorkeakouluopiskeluun, metsätalousalan alakohtaisiin käytäntöihin ja pelisääntöihin niin opiskelu- kuin työelämässäkin sekä aloitetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman laadinta ja valmistaudutaan oman osaamisen arviointiin.

Opintojaksoon kuuluu lisäksi erillinen osio, jolla harjoitellaan jokaisen metsäalan ammattilaisen perustaitoa, suunnistusta. Suunnistus-osiosta vastaa Tarmo Tossavainen, muusta osiosta alan opinto-ohjaaja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso on kooltaan 2 op., käsittää yhteensä 54 h opiskelijan työtä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Saadakseen hyväksytyn suoritusmerkinnän opiskelijan tulee osallistua opintojakson opetukseen sekä suorittaa hyväksytysti kaikki opintojaksolla annetut tehtävät.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan hyväksytty-hylätty -periaatteella. Hyväksytyn suoritusmerkinnän saa osallistumalla opetukseen ja suorittamalla hyväkstysti opintojaksolla annetut tehtävät.