•     Nutrition, SHNS22B SH10010-3002 23.08.2022-31.12.2022  1 cr  (SHNS22) +-
    Learning objectives
    Students will be able to assess nutritional status of individuals in various life-cycle stages and applying knowledge of nutrients and food sources.
    Contents
    Health, disease and nutrition
    Nutrition guidelines and supporting public health through nutrition

    Teaching methods and instruction

    Tutustut kansallisiin ravitsemussuosituksiin ja ravitsemussuositusten mukaiseen ruokavalioon terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Tunnet energiaravintoaineet ja suojaravintoaineet, niiden tarpeet ja tehtävät elimistössä sekä saantilähteet. Ymmärrät ravitsemuksen roolin terveyden edistämisessä. Perehdyt eri-ikäisen väestön terveyshaasteisiin ja ravitsemukseen, yleisimpiin ruoka-aineallergioihin ja yliherkkyyksiin. Tutustut ravitsemushoitoon sekä sairauksiin liittyviin erityisruokavalioihin osana potilaan kokonaishoitoa. (not translated)

    Responsible person

    Susanna Kinnunen

    Learning material and recommended literature

    Kansalliset ravitsemussuositukset Ravitsemus hoitotyössä Ravitsemustiede (not translated)

    Mode of delivery

    Contact teaching

    Campus

    Tikkarinne Campus Tikkarinne 9

    Exam dates and re-exam possibilities

    Verkkotentti kurssin päätteeksi, useita uusintoja (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    23.08.2022 - 31.12.2022

    Students workload

    Luento-opetus 14 h, itsenäinen opiskelu 11 h ja tentti 2h (not translated)

    Enrollment

    15.08.2022 - 30.09.2022

    Groups
    • SHNS22
    Assessment criteria

    Aktiivinen osallistuminen luento-opetukseen, tentin hyväksytty suorittaminen, annettujen tehtävien hyväksytty suoritus (not translated)

    Teachers

    Susanna Kinnunen

    Seats

    20 - 40

    Degree Programmes

    Degree Programme in Nursing, Degree Programme in Public Health Nursing

    Evaluation scale

    Approved/Rejected

    Assessment criteria
    Assessment criteria, approved/failed

    Hyväksytty suoritus: Opiskelija tuntee kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteet ja ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkityksen terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä. Opiskelija ymmärtää ravitsemushoidon ja sairauksiin liittyvien erityisruokavalioiden merkityksen osana potilaan hoitoa.

    Tiedoissa voi olla pieniä epäjohdonmukaisuuksia, mutta yleisesti ottaen opiskelija hallitsee tiedot hyvin. Opiskelija pystyy arvioimaan omaa toimintaansa ja perustelemaan valintojaan sekä hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan.

    Hylätty suoritus: Opiskelija ei tunne kansallisten ravitsemussuositusten pääpiirteitäkään eikä ravitsemussuositusten mukaisen ruokavalion merkitystä terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä.

    Perustiedoissa on puutteita eikä opiskelija pysty arvioimaan omaa toimintaansa eikä perustelemaan valintojaan/hyödyntämään oppimaansa omassa toiminnassaan. (not translated)