•     Swedish Language for Forestry MM10012-3001 16.01.2023-30.04.2023  2 cr  (MMNS22) +-
    Learning objectives
    You can communicate in Swedish both orally and in writing in different personal and working life situation. You know the importance of communication style. You are able to discuss your field of study in Swedish. You can interpret Swedish texts concerning forestry. You can make an oral presentation and summary in Swedish.
    Contents
    Talking about oneself and the studies. Small talk situations. Basic vocabulary in forestry. Summarising forest related texts.

    Teaching methods and instruction

    You can communicate in Swedish both orally and in writing in different personal and working life situation. You know the importance of communication style. You are able to discuss your field of study in Swedish. You can interpret Swedish texts concerning forestry. You can make an oral presentation and summary in Swedish.

    Responsible person

    Marita Suomalainen

    Learning material and recommended literature

    Material compiled by the lecturer in Moodle platform.

    Mode of delivery

    Contact teaching

    Campus

    Wärtsilä Campus Karjalankatu 3

    Exam dates and re-exam possibilities

    An exam in the end of the course. Two retakes if needed.

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    16.01.2023 - 30.04.2023

    Students workload

    2 credits = 54 hours of student's work.

    Enrollment

    01.10.2022 - 31.10.2022

    Groups
    • MMNS22
    Assessment criteria

    Assessment scale 0- 5, Grade 5 = excellent, 3 = good, 1 = pass, 0 =fail

    Teachers

    Marita Suomalainen

    Seats

    1 - 60

    Degree Programmes

    Degree Programme in Forestry

    Evaluation scale

    H-5

    Assessment criteria
    Assessment criteria - grade 1

    Aihetta on käsitelty tehtävänannon mukaisesti, mutta melko suppeasti ja yksipuolisesti.    Teksti etenee ajoittain epäloogisesti ja lauseet ovat irrallisia.    Lukijan ja tilanteen huomioon ottaminen on vähäistä (tyyli ja ilmaisut).    Viesti välittyy, vaikka kielelliset ilmaisut ovat yksinkertaisia ja virheitä esiintyy   Tekstin viimeistely on tehty tyydyttävästi (oikoluku, asettelut, otsikointi, lähdeviitteet tarvittaessa).   Osaa hyödyntää apuvälineitä kirjoittamisen tukena hyvin (sanakirjat, oikoluku).    (not translated)

    Assessment criteria - grade 3

    Aiheen käsittely vastaa tehtävänantoa.    Teksti etenee kohtalaisen loogisesti, mutta sidosteisuudessa (kappalejako, koheesio) on pieniä puutteita.    Pieniä tyylivirheitä voi esiintyä. Teksti on pääosin lukijaystävällistä, mutta aina oletetun lukijan osaamistasoa ei ole otettu huomioon (esim. termien määrittely)   Kieli on melko sujuvaa, selkeää ja melko virheetöntä. Vaativimmissa rakenteissa ja ilmauksissa voi esiintyä virheitä.   Lauserakenteet ja ammattisanasto riittävät viestin välittämiseen melko hyvin.    Teksti on viimeistelty hyvin (oikoluku, asettelut, otsikointi, lähdeviitteet tarvittaessa).   Osaa hyödyntää apuvälineitä kirjoittamisen tukena erinomaisesti (sanakirjat, oikoluku).    (not translated)

    Assessment criteria - grade 5

    Aiheen käsittely on monipuolista ja taitavaa ja vastaa täysin tehtävänantoa. Teksti on rakenteellisesti hyvin selkeää, loogista, sidosteista ja monipuolista.     Opiskelija osaa välittää viestin luontevasti asiaankuuluvalla tyylillä ja ottaa kohderyhmän huomioon. Opiskelija osaa hyödyntää kirjallisia lähteitä tilanteen ja tehtävän vaatimalla tavalla oman tekstin tuottamisen tukena.   Opiskelijan oma kirjallinen tuotos on sujuvaa ja hän käyttää apuvälineitä harkitusti.   Kieli on erittäin sujuvaa ja monipuolista. Lauserakenteet ovat vaihtelevia ja ammattisanaston hallinta on erinomaista. Satunnaisia virheitä voi esiintyä vaativimmissa rakenteissa ja ilmaisuissa, mutta ne eivät johda väärinymmärryksiin.    Teksti on viimeistelty erinomaisesti (oikoluku, asettelut, otsikointi, lähdeviitteet tarvittaessa).    Kirjoittaja pystyy vakuuttamaan lukijan asiantuntemuksestaan.    (not translated)