•     Hygiene Knowledge LUT6005-3004 25.10.2021-31.03.2022  2 cr  (PRNS21) +-
    Learning objectives
    -
    Contents
    -

    Teaching methods and instruction

    Hallitset lainsäädännön edellyttämään hygieniaosaamiseen liittyvät tiedot ja taidot. Osaat toteuttaa käytännössä elintarvikehuoneistojen puhtaanapidon perusteita. Keskeinen sisältö: - Mikrobiologia - ruokamyrkytykset - hygieeniset työtavat - henkilökohtainen hygienia - puhtaanapito - omavalvonta - lainsäädäntö - pintamateriaalit ja niiden hoito - Hygienipassin suorittaminen Opetusmenetelmät: Luennot lähi- ja virtuaali, yksilö-pari- ja ryhmätehtävät, esitys, tentit, käytännön työskentely opetuskeittiössä (not translated)

    Responsible person

    Tuula Ikonen

    Learning material and recommended literature

    https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa) https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ (lainsäädäntöosio) http://www03.edu.fi/oppimateriaalit/purtavaapuhtaasti/ (lisää opiskelumateriaalia) https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/elintarvikehygienia/henkilokohtainen-hygienia/ http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/yleista-mikrobeista/ mikrobiologian osuus https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_vastaukset_ja_perustelut_fi-3.12.2018.pdf (mallitesti ja vastaukset) Kaikkonen, A., Mäkynen, T. Tiusanen, M. & Viinikka, E. uusin painos. Kokkiprokkis. Helsini: WSOY. Muu osoitettu materiaali LAINSÄÄDÄNTÖ Elintarvikehygienia-asetus (852/2004/EU) (kts. erityisesti liite 2) Elintarvikelaki (23/2006) Laki elintarvikelain muuttamisesta (1137/2008) (not translated)

    Mode of delivery

    Contact teaching

    Working life connections

    Käytännön harjoittelu tammi-maalikuussa 2022 matkailu- ja ravitsemisalan perustaidot 2 opintojaksolla Tikkarinteen opetuskeittiössä. (not translated)

    Campus

    Wärtsilä Campus Karjalankatu 3

    Exam dates and re-exam possibilities

    Hygieniaosaamistesti ja uusintatesti tammikuussa 2022 Verkkotentti tammikuussa 2022 (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    25.10.2021 - 31.03.2022

    Students workload

    Lähiopiskelu 20 t, harjoitustyöt 10 t, oppimistehtävät 7 t., itsenäinen työskentely, kirjallisuuteen/oppimateriaaliin perehtyminen ja verkkotentti 14 t,Ruokaviraston hygieniaosaamistesti ja tulokset 2 t, yht.53 t (not translated)

    Enrollment

    01.04.2021 - 30.09.2021

    Groups
    • PRNS21
    Assessment criteria

    Aktiivinen osallistuminen opetukseen. Hyväksytysti suoritetut tehtävät opintojaksolla Hygieniosamistesti ja verkkotentin tulos Pintamateriaaliesityksen arvosana Opetuskeittiössä työskentely (not translated)

    Teachers

    Tuula Ikonen

    Seats

    20 - 60

    Degree Programmes

    Degree Programme in Tourism and Hospitality Management

    Evaluation scale

    H-5