Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta. Luentaohjeet opiskelija saa lisäksi sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä. (not translated)
Tuula Ikonen
Opiskeltava materiaali hygieniapassia varten löytyy netistä, seuraavista Ruokaviraston osoitteista: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/ https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa) ja sieltä edelleen punaisten tekstilinkkien kautta asiasisältöön https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ osaamisvaatimukset https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ (Elintarvikelaki ja elintarvikehygienia-asetus sekä Eviran määräys hygieniaosaamisesta: liitteestä 1 löytyy lista osattavista asioista, sekä Elintarvikehygienia-asetuksen liitteessä 2 on esitetty asiat tiivistetysti) http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet Ruokatieto Oy:n Lupa kokata –kirja https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/ Mikrobiologian osuus on yllättävän laaja ja samalla erittäin tärkeä osio. Siihen kannattaa tutustua vaikka muistiinpanoja tehden a) ihmisen omassa elimistössä (iholla, limakalvoilla ja suolistossa) viihtyvistä bakteereista - käsihygienian pettäessä siirtyvät helposti käsien välityksellä ruokiin ja aiheuttaen sitä kautta ruokamyrkytyksiä, b) hapettomissa olosuhteissa (tyhjiöpakatut tuotteet) viihtyvistä bakteereista ja c) itiöitä muodostavista bakteereista. Viruksista esim. norovirus on syytä lukea tarkkaan. Mallitesti ja vastaukset: (käy tutustumassa mallitestikysymyksiin ja vastauksiin) https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-5.8.2021.pdf https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi_5.8.2021.pdf (not translated)
Contact teaching
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Testit ja tulokset ti 10.5.2022 klo 14-16 testi, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116 ti 17.5.2022 klo 14-16 uusintatesti, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116 Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen) Hygieniapassitesti suoritetaan hygieniapassitestaajan valvonnassa ja itsenäisesti. Jos hygieniapassitestiä ei läpäise ensimmäisellä kerralla, sen voi uusia uusintatenttipäivänä. (not translated)
Finnish
10.05.2022 - 17.05.2022
Itsenäinen opiskelu ja testin suorittaminen 40 tuntia = 1.5 op (not translated)
01.04.2022 - 14.05.2022
Testiin opiskellaan itsenäisesti. (not translated)
Testi arvioidaan Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Arviointi hyväksytty-hylätty. Testin hyväksytty suorittaminen: vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä. Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin sekä opintosuoritusotteen 1,5 op. (not translated)
Tuula Ikonen
20 - 80
Maksa hygieniapassimaksu saamasi maksulinkin kautta vähintään kaksi (2) päivää ennen testiin tuloa.
Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen) (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected