•     Hygiene in Accommodation and Catering Premises LUT3002-3012 10.05.2022-17.05.2022  1.5 cr  (TOP21_22, ...) +-
    Learning objectives
    -
    Contents
    -

    Teaching methods and instruction

    Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta. Luentaohjeet opiskelija saa lisäksi sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä. (not translated)

    Responsible person

    Tuula Ikonen

    Learning material and recommended literature

    Opiskeltava materiaali hygieniapassia varten löytyy netistä, seuraavista Ruokaviraston osoitteista: https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/ https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa) ja sieltä edelleen punaisten tekstilinkkien kautta asiasisältöön https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ osaamisvaatimukset https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/ (Elintarvikelaki ja elintarvikehygienia-asetus sekä Eviran määräys hygieniaosaamisesta: liitteestä 1 löytyy lista osattavista asioista, sekä Elintarvikehygienia-asetuksen liitteessä 2 on esitetty asiat tiivistetysti) http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet Ruokatieto Oy:n Lupa kokata –kirja https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/ Mikrobiologian osuus on yllättävän laaja ja samalla erittäin tärkeä osio. Siihen kannattaa tutustua vaikka muistiinpanoja tehden a) ihmisen omassa elimistössä (iholla, limakalvoilla ja suolistossa) viihtyvistä bakteereista - käsihygienian pettäessä siirtyvät helposti käsien välityksellä ruokiin ja aiheuttaen sitä kautta ruokamyrkytyksiä, b) hapettomissa olosuhteissa (tyhjiöpakatut tuotteet) viihtyvistä bakteereista ja c) itiöitä muodostavista bakteereista. Viruksista esim. norovirus on syytä lukea tarkkaan. Mallitesti ja vastaukset: (käy tutustumassa mallitestikysymyksiin ja vastauksiin) https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-5.8.2021.pdf https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi_5.8.2021.pdf (not translated)

    Mode of delivery

    Contact teaching

    Campus

    Wärtsilä Campus Karjalankatu 3

    Exam dates and re-exam possibilities

    Testit ja tulokset ti 10.5.2022 klo 14-16 testi, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116 ti 17.5.2022 klo 14-16 uusintatesti, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116 Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen) Hygieniapassitesti suoritetaan hygieniapassitestaajan valvonnassa ja itsenäisesti. Jos hygieniapassitestiä ei läpäise ensimmäisellä kerralla, sen voi uusia uusintatenttipäivänä. (not translated)

    Teaching language

    Finnish

    Timing

    10.05.2022 - 17.05.2022

    Students workload

    Itsenäinen opiskelu ja testin suorittaminen 40 tuntia = 1.5 op (not translated)

    Enrollment

    01.04.2022 - 14.05.2022

    Groups
    • TOP21_22
    • KAKK22
    Alternative learning methods

    Testiin opiskellaan itsenäisesti. (not translated)

    Assessment criteria

    Testi arvioidaan Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Arviointi hyväksytty-hylätty. Testin hyväksytty suorittaminen: vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä. Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin sekä opintosuoritusotteen 1,5 op. (not translated)

    Teachers

    Tuula Ikonen

    Seats

    20 - 80

    Further information for students

    Maksa hygieniapassimaksu saamasi maksulinkin kautta vähintään kaksi (2) päivää ennen testiin tuloa.
    Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen) (not translated)

    Degree Programmes

    Degree Programme in Tourism and Hospitality Management

    Evaluation scale

    Approved/Rejected