Tuula Ikonen
Please select the curriculum by the start year of studies and track.
Tuula Ikonen
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
01.01.2023 - 31.05.2023
01.10.2022 - 31.10.2022
Contact teaching
20 - 60
YHTEISET OSAAMISET
Jatkuvan oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan, oppimistaan ja jatkuvan oppimisen taitojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta omasta oppimisesta ja edistää yhdessä oppimista
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssä
- osaa soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja yhteiskunnassa ja osaa hyödyntää digitaalisia ratkaisuja työssään
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen
Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- hallitsee projektimaisen työtavan
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
Kansainvälistymisosaaminen
- hallitsee omalla alallaan tarvittavat kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaidot
- ymmärtää yhteiskunnan kulttuurista monimuotoisuutta ja osaa toimia moninaisissa työympäristöissä
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälistymisen vaikutuksia ja mahdollisuuksia
Kestävän kehityksen osaaminen
- ymmärtää ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhteita sekä osaa arvioida toiminnan riskejä ja seurauksia
- 0saa keskustella kestävästä kehityksestä ja perustella omia mielipiteitä
- osaa edistää kestävän kehityksen tavoitteita ja periaatteita sekä sovittaa yhteen erilaisia vaatimuksia monialaisessa yhteistyössä
- osaa toteuttaa omassa työssään ja toiminnassaan kestävää kehitystä tukevia ratkaisuja (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Ammattilaiseksi kehittyminen (1 op)
- Osaat tunnistaa oman ammatillisen kehittymisesi ja osaat arvioida osaamistasi kriittisesti asettaen kehittymistavoitteita.
- Osaat toimia opinnoissasi työelämän käytänteiden mukaisesti.
- Osaat pitää huolta opiskeluhyvinvoinnistasi ja ymmärrät sen merkityksen myös opiskeluyhteisön kannalta.
- Osaat pitää yllä opiskelumotivaatiota ja tarvittaessa pyytää tukea vaikeina hetkinä.
- Osaat suunnitella oman ajankäyttösi ja priorisoida asioita siten, että opinnot etenevät.
- Osaat antaa kehittävää palautetta.
Keskeinen sisältö
- Ajankäytön hallinta
- Omien opintojen suunnittelu
- Oman osaamisen arviointi ja osaamisen näkyväksi tekeminen, kehittymistarpeet
- Kehityskeskustelu
- Opiskeluhyvinvointi (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
12.08.2022 - 31.12.2022
1 op = 27 h opiskelijan työtä (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
- Tuntiläsnäolo
- Hops-keskustelut
- Mahdollisiin opintokäynteihin / tapahtumiin osallistuminen
- Hyväksytysti suoritetut tehtävät (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Osaamistavoitteet
Osaat tunnistaa oman ammatillisen kehittymisesi ja osaa arvioida osaamistasi kriittisesti asettaen kehittymistavoitteita.
Osaat toimia opinnoissasi työelämän käytänteiden mukaisesti.
Osaat pitää huolta opiskeluhyvinvoinnistasi ja ymmärrät sen merkityksen myös opiskeluyhteisön kannalta.
Osaat pitää yllä opiskelumotivaatiota ja tarvittaessa pyytää tukea vaikeina hetkinä.
Osaat suunnitella oman ajankäyttösi ja priorisoida asioita siten, että opinnot etenevät.
Osaat antaa kehittävää palautetta.
Sisältö
Työelämän vaatimukset
Ajankäytön hallinta
Oman osaamisen arviointi ja osaamisen näkyväksi tekeminen, kehittymistarpeet
Kehityskeskusteluun valmistautuminen
Opiskeluhyvinvointi -testi
Suoritustapa
Kehityskeskustelun käyminen, oman osaamisen ja kehittymisen arviointi, eHOPSin päivitys, testien tekeminen sekä muiden annettujentehtävien tekeminen (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 28.05.2023
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Hyväksytysti suoritetut tehtävät
HOPS-keskustelut
Osallistuminen mahdollisille opintokäynneille / tapahtumiin (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Kohti työelämää (1 op). Osaat pitää yllä työkykyäsi, toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia. Osaat arvioida osaamistasi ja suunnitella osaamisesi kehittämistä. Osaat markkinoida osaamistasi ja työpanostasi sekä dokumentein että henkilökohtaisten tapaamisten avulla. Osaat hakea oman alasi työelämäkontakteja ja tiedät oman alasi ja yleiset työelämän pelisäännöt. Olet tietoinen oman alasi ammatilliseen järjestäytymiseen liittyvistä periaatteista.
Sisältö:
Työelämän vaatimukset. Ajankäytön hallinta. Oman osaamisen arviointi ja osaamisen näkyväksi tekeminen, kehittymistarpeet. Kehityskeskusteluun valmistautuminen. Opiskeluhyvinvointi -testi. (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 18.10.2022
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
- Aktiivinen osallistuminen opintojaksolle
- Annettujen tehtävien tekeminen
- Kehityskeskusteluun valmistautuminen ja osallistuminen,
- Työnhaku- ja jatkokoulutussuunnitelmat. (not translated)
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Täydentävässä harjoittelussa opiskelija syventää tai laajentaa osaamistaan kotimaan tai ulkomaan harjoittelussa. Harjoittelu tukee opiskelijan urasuunnittelua ja vahvistaa opiskelijan ammatillista osaamista.
Opiskelija osallistuu harjoitteluohjaukseen ja tekee harjoittelun asetettujen tavoitteiden ja aikataulun mukaan.
Opiskelija pitää harjoittelusta tuntikirjanpitoa ja raportoi harjoittelusta annetun ohjeistuksen mukaan. (not translated)
Tuula Ikonen
Tuula Ikonen
Harjoittelupaikat Suomessa tai ulkomailla (not translated)
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
01.09.2022 - 31.07.2023
1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä. (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Harjoittelun ohjaaja arvioi harjoittelun annettujen arviointikriteerien mukaan.
Harjoittelun ohjaaja käy arviointikeskusteluja opiskelijan kanssa. (not translated)
Contact teaching
1 - 20
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
12 cr
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Students learn to communicate as a member of the work community and as a representative of the work community in a professional, structured and understandable way. They will learn to take into account the requirements of the recipient, the situation and their field. They will also learn the basics of internal and external communication and how to write communication texts. They will also learn how to make professional oral presentations and how to communicate appropriately and in a spirit of solidarity in group communication situations at work. In addition, they will be able to plan and act in different roles in a meeting and to write meeting documents. Students will learn to develop a realistic understanding of themselves as communicators and to develop the communication skills needed in working life.
Minna Sarola
Minna Sarola
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Yritysmuodot, yrittäjän verotus ja sosiaaliturva, yrityksen riskienhallinta, yritystoiminnan suunnittelutyökalut ja neuvontaorganisaatiot, budjetoinnin ja liiketoimintasuunnittelun perusteet.
Innovointityökalut, ideoinnin ja pitchauksen perusteet sekä idean konseptointi liiketoimintamalliksi.
Ennakkotehtävä, essee liiketoiminnan suunnittelusta, oppimispäiväkirja ja yritysideakilpailu.
Tietoiskuja, sparrausta, vierailuja. (not translated)
Hanna Vienonen
Jaetaan Moodlessa, lisäksi jokainen opiskelija etsii itse. (not translated)
Raija Ruusunen, Keijo Koskinen
Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
Työmäärä opiskelijalle 135h, joka jakautuu lähi/hybridiopetukseen, vierailuihin sekä itsenäiseen työskentelyyn. (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Vertaisarviointi.
Itsearviointi.
Opintojakson numero koostuu seuraavasti:
aktiivinen läsnäolo 10%, essee 30%, oppimispäiväkirja 30%, yritysidea 30%.
Tarkemmat kriteerit ja ohjeet Moodlessa. (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
2 cr
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
- Wordin, excel ja PowePointin käyttö
- Moodlen käyttö
- Teamsin ja Collaboraten käyttö
- Peppi liitännäisineen,
- Linkedin
- Videoiden tekeminen
- Talousmatematiikan perusteet (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali (not translated)
Tuula Ikonen, Teppo Tarnanen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
01.08.2022 - 31.12.2022
4 op = 108 tuntia opiskelijan työtä (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
- Aktiivinen osallistuminen tunneille
- Tehtävien hyväksytysti suorittaminen (not translated)
25% Contact teaching, 75% Distance learning
20 - 60
YHTEISET OSAAMISET
Jatkuvan oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan, oppimistaan ja jatkuvan oppimisen taitojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta omasta oppimisesta ja edistää yhdessä oppimista
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssä
- osaa soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja yhteiskunnassa ja osaa hyödyntää digitaalisia ratkaisuja työssään
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen
Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- hallitsee projektimaisen työtavan
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
3 cr
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Content:
Business environment analysis (external analysis), including corporate social responsibility in tourism context.
Factors affecting profitability (internal analysis)
Cost-volume-profit analysis
Link between productivity and profitability
Seasonal variations as a challenge for business
Analysis of a predefined tourism business case
Objectives:
The student
* understands the importance and dimensions of corporate social responsibility
* understands the main factors affecting profitability in a tourism SME
* is able to analyse the profitability and social responsibility of a tourism SME and suggest recommendations for improvement
Pedagogical arrangements:
Contact teaching
Online lessons
Working independently and in groups
NB! The course includes an excursion to target companies.
Teppo Tarnanen
Teppo Tarnanen, Keijo Koskinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
English
01.01.2023 - 31.05.2023
01.10.2022 - 31.10.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Ympäristöpalvelut -opintojakson tavoitteena on tutustua, perehtyä ja pohtia ympäristöasioita ja –palveluja sekä erilaisista toiminnoista aiheutuvia ympäristövaikutuksia ensisijaisesti oman alan ammattityön näkökulmasta.
Sisältöalueet
1 ympäristölainsäädännöllinen näkökulma (omaan alaan)
2 jätehuolto, kierrätys, hyötykäyttö
3 kestävä kehitys
4 ympäristöpalveluja tuottavat yritykset Suomessa ja
5 ympäristöpalvelut, joita em. yritykset tuottavat (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali. (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
02.09.2022 - 31.05.2023
Opintojakson laajuus on 2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä. (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Portfolio
Tehtävät (not translated)
Distance learning
5 - 30
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
2 cr
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Hanna Vienonen
Hanna Vienonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
26.09.2022 - 13.11.2022
15.06.2022 - 18.09.2022
Distance learning
10 - 40
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
2 cr
H-5
Hanna Vienonen
Hanna Vienonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
26.09.2022 - 13.11.2022
15.06.2022 - 18.09.2022
Distance learning
10 - 40
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
2 cr
H-5
Kaija Sankila
- Netzwerk neu A1.2. Kurs- und Übungsbuch mit Audios und Videos - Nidottu, saksa, 2019
Stefanie Dengler, Tanja Mayr-Sieber, Paul Rusch
ISBN: 9783126071550
( AdLibris-kirjakauppa https://www.adlibris.com/fi/kirja/netzwerk-neu-a12-kurs--und-ubungsbuch-mit-audios-und-videos-9783126071550 )
Tai Netzwerk Neu A1.2 digikirjana Kursbuch und Übungsbuch erikseen.
https://www.klett-sprachen.de/netzwerk-neu-a1-2/t-1/9783126071550
- Pedanetin verkkokielioppi: ohjeet kurssin alussa (not translated)
Kaija Sankila
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
- kaksi tenttiä, joissa kaksi uusintamahdollisuutta tammikuun loppuun mennessä, jälkimmäinen EXAM-ympäristössä.
- tenttiin osallistumisen edellytyksenä on Moodlen tehtävien hyväksytty suoritus ja suullisten näyttöjen palautus. (not translated)
Finnish
09.09.2022 - 16.12.2022
Lähiopiskelu 55 h, oppimistehtävät 50 h, itsenäinen työskentely 20h. (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
- aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja jatkuva näyttö
- moodletehtävät
- 2 tenttiä, (hyväksytyn raja 50%=1)
- suulliset näytöt
- työelämätaidot (not translated)
Contact teaching
10 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Exam results 50-60%, Moodle assignments completed at level 50-60%, oral tests show preparation and communication is understandable at A1.2 level. Continuous show of skills and working in class is relevant and goal-oriented.
Exam results 70-80%, Moodle assignments completed at 70-80%, oral exams show good preparation and communication is fairly fluent and natural.
Continuous show of skills and working in class is good and committed, assignments are completed on time, demonstrating developing language skills at A1.2 level.
Exam results 80-90%, Moodle assignments completed at 80-90%, oral exams show very good preparation and communication is fluent and natural.
Continuous show of skills and working in class is excellent and committed, assignments are completed on time, demonstrating creative use of language at A1.2 level.
Opiskeltava aineisto löytyy Ruokaviraston sivuilta oheisten nettiosoitteiden kautta.
Luentaohjeet opiskelija saa lisäksi sähköpostiinsa ilmoittautumisajan päätyttyä. (not translated)
Tuula Ikonen
Opiskeltava materiaali hygieniapassia varten löytyy netistä, seuraavista Ruokaviraston osoitteista:
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/opiskelukoulutus-ennen-hygieniapassitestia/tietoa-elintarvikehygieniasta/ (varsinainen teoriaosa) ja sieltä edelleen punaisten tekstilinkkien kautta asiasisältöön
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/hygieniaosaaminen/hygieniaosaamisen-vaatimukset/ osaamisvaatimukset
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/lainsaadanto-ja-ohjeet/
(Elintarvikelaki ja elintarvikehygienia-asetus sekä Eviran määräys hygieniaosaamisesta: liitteestä 1 löytyy lista osattavista asioista, sekä Elintarvikehygienia-asetuksen liitteessä 2 on esitetty asiat tiivistetysti)
http://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/lupa-kokata-elintarvikehygienian-perusteet
Ruokatieto Oy:n Lupa kokata –kirja
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/ruokamyrkytykset/
Mikrobiologian osuus on yllättävän laaja ja samalla erittäin tärkeä osio. Siihen kannattaa tutustua vaikka muistiinpanoja tehden a) ihmisen omassa elimistössä (iholla, limakalvoilla ja suolistossa) viihtyvistä bakteereista - käsihygienian pettäessä siirtyvät helposti käsien välityksellä ruokiin ja aiheuttaen sitä kautta ruokamyrkytyksiä, b) hapettomissa olosuhteissa (tyhjiöpakatut tuotteet) viihtyvistä bakteereista ja c) itiöitä muodostavista bakteereista. Viruksista esim. norovirus on syytä lukea tarkkaan.
Mallitesti ja vastaukset: (käy tutustumassa mallitestikysymyksiin ja vastauksiin)
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_fi-5.8.2021.pdf
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/mallitesti/hygieniapassi_mallisarja_kysymykset_ja_vastaukset_fi_5.8.2021.pdf (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Testit ja tulokset
ti 15.11.2022 klo 14-16 testi, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116
ti 23.11.2022 klo 14-16 uusintatesti, Wärtsilä-kampus, Karjalankatu 3, D-talo, 2 krs luokka TU116
Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen)
Hygieniapassitesti suoritetaan hygieniapassitestaajan valvonnassa ja itsenäisesti.
Jos hygieniapassitestiä ei läpäise ensimmäisellä kerralla, sen voi uusia uusintatenttipäivänä. (not translated)
Finnish
26.10.2022 - 23.11.2022
3 x 1.5 h luennot
37 h itsenäinen opiskelu
1,5 testi + tulokset
= 40 h => 1.5 op (not translated)
01.04.2022 - 12.10.2022
Osallistumalla luennoille ja testiin tai lukemalla itsenäisesti ja tulemalla testiin. (not translated)
Testi arvioidaan Ruokaviraston ohjeiden mukaan.
Arviointi hyväksytty-hylätty.
Testin hyväksytty suorittaminen:
vähintään 34 oikeaa vastausta 40 väittämästä.
Suoritettuasi testin hyväksytysti saat hygieniapassitodistuksen ja -kortin sekä opintosuoritusotteen. (not translated)
Contact teaching
10 - 80
Maksa hygieniapassimaksu saamasi maksulinkin kautta vähintään kaksi (2) päivää ennen testiin tuloa.
Varaa testiin mukaan henkilöllisyystodistus ja kuivamustekynä (sininen) (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Suunnattu Ukrainalaisille (not translated)
Tuula Ikonen
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
09.08.2022 - 30.09.2022
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
1 - 20
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Tuula Ikonen, Harri Mielonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
01.01.2023 - 12.03.2023
01.10.2022 - 31.10.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Hanna Vienonen
Hanna Vienonen, Keijo Koskinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
18.11.2022 - 28.05.2023
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Tällä opintojaksolla opiskelet itsenäisesti ja omaan tahtiin tekemällä verkkotehtäviä Karelian Moodle-alustalla. (not translated)
Riitta Hyttinen
Opettajan kokoama materiaali Moodlessa. (not translated)
Riitta Hyttinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
19.09.2022 - 31.12.2022
Opintojakso on yhden opintopisteen laajuinen ja edellyttää siis opiskelijalta noin 27 tuntia itsenäistä työskentelyä. (not translated)
01.04.2022 - 01.12.2022
Opintojaksolla on neljä itsenäisesti suoritettavaa tehtävää, jotka kaikki palautetaan. (not translated)
Contact teaching
10 - 25
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää kaikkien tehtävien tekemistä ja palauttamista ohjeiden mukaan. (not translated)
Perehdyt alkoholijuomien anniskeluun liittyviin lakeihin ja asetuksiin.
Koulutuksen sisältö:
- Asetukset ja ohjesäännöt
- Juomaryhmät (not translated)
Tuija Kainulainen
Alkoholijuomien anniskelu -ohje,
https://www.valvira.fi/documents/14444/221693/Alkoholijuomien_anniskelu.pdf/7eb96d8e-1be8-c5d8-c08f-950738a1a9a3 (not translated)
Tuija Kainulainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Testi 15.11.2022 klo 12:30-13:30
Uusintatesti 23.11.2022 klo 12:30-13.30 (not translated)
Finnish
01.09.2022 - 31.12.2022
01.04.2022 - 26.10.2022
Anniskelupassin voi suorittaa vaihtoehtoisesti
1) osallistumalla lähipetukseen ja tenttiin tai
2) itsenäisesti opiskellen ja osallistumalla tenttiin. (not translated)
Contact teaching
10 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
The serving premises shall have, in view of the extent and quality of the activity, an adequate number of staff to ensure efficient supervision and maintenance of order. Staff must supervise compliance with the prohibitions and limitations set in the Alcohol Act and be responsible for maintaining order on the licenced premises.
Tuija Kainulainen
English material
https://www.valvira.fi/documents/18508/169485/Ohje+Alkoholijuomien+anniskelu+160518_EN.pdf/d461336c-032c-9203-a6d5-e68d1383047e
Tuija Kainulainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
09.08.2022 - 30.09.2022
01.04.2022 - 30.04.2022
The test consists of 40 multiple questions of which 32 must be selected correctly.
Contact teaching
1 - 20
The licence holder must ensure that the responsible manager or other designated person has a certificate of alcohol proficiency consistent with the model approved by the National Supervisory Authority for Welfare and Health (Valvira).
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
Approved/Rejected
Pass - fail
The test consists of 40 multiple questions of which 32 must be selected correctly.
Keskeinen sisältö:
Ihmisten johtaminen, ryhmädynamiikka, työkäyttäytyminen, johtajuuden ja työyhteisön kehittäminen.
Investointien suunnittelu.
Työsuojelulainsäädäntö ja työsuhdelainsäädäntö. (not translated)
Tuija Kainulainen
Opintojaksolla ilmoitettava materiaali (not translated)
Teppo Tarnanen, Tuija Kainulainen, Keijo Koskinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
Lähiopetus 56 h
Oppimistehtävät 56 h
Itsenäinen opiskelu 74
Arviointi ja palaute 3 h
7 op = 189 h (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Kaikki opintojaksolla annetut tehtävät on palautettu mutta joissain tehtäväosioissa on puutteita. Annetut tehtävät on palautuksessa käsitelty osittain pintapuolisesti. Opiskelija/ryhmä on osoittanut tehtävän/tehtävien suorituksen yhteydessä saavuttaneensa opintojaksolla annetut osaamistavoitteet niukasti. (not translated)
Kaikki opintojaksolla annetut tehtävät on palautettu opintojakson päättymiseen mennessä. Palautetut tehtävät ovat annettujen ohjeiden mukaisesti tehtyjä.
Tehtäväpalautuksessa on tehdyn työn kuvauksen lisäksi arvioitu onnistumista ja asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Opiskelija/ryhmä on osoittanut tehtävän/tehtävien suorituksen yhteydessä saavuttaneensa opintojaksolla annetut osaamistavoitteet.
Opiskelija on osoittanut vahvaa sitoutumista työskentelyn päämääriin. (not translated)
Kaikki opintojaksolla annetut tehtävät on palautettu opintojakson päättymiseen mennessä. Palautetut tehtävät ovat annettujen ohjeiden mukaisesti tehtyjä.
Tehtävän palautuksessa on tehdyn työn kuvauksen lisäksi arvioitu onnistumista, asetettujen tavoitteiden saavuttamista sekä mahdollisesti ilmenneitä haasteita.
Tehtävässä on tehty laajaa ja itsenäistä tiedonhankintaa tai verkostoitumista aiheeseen liittyen. Opiskelija/ryhmä on osoittanut tehtävän/tehtävien suorituksen yhteydessä saavuttaneensa opintojaksolla annetut osaamistavoitteet ja osoittanut niiden syvällistä ammatillista osaamista.
Opiskelija on osoittanut vahvaa sitoutumista työskentelyn päämääriin. (not translated)
Oppimistavoitteet:
Opiskelija
* osaa viestiä tilanteen, kanavan ja muiden viestinnän osapuolten mukaisesti toimiessaan työ- tai muun yhteisön jäsenenä ja sen edustajana.
* tietää mitä osa-alueita yhteisön tai yrityksen viestintään kuuluu ja mikä merkitys niillä on yhteisö- tai yrityskuvan (brändin) syntymisessä ja markkinoinnissa.
* osaa käyttää erilaisia kanavia sekä ulkoisessa että sisäisessä viestinnässä.
* osaa suunnitella ja toteuttaa yhteisö- ja markkinointiviestintää monikanavaisesti.
Keskeinen sisältö:
* yhteisön tai yrityksen viestinnän perusteet: markkinointiviestintä, mediaviestintä, sidosryhmäviestintä, matkailuviestintä
* viestintäsuunnitelman laatiminen (not translated)
Tarja Kupiainen
Tarja Kupiainen, Olli Haapiainen, Tiina Simonen
Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
Finnish
05.09.2022 - 28.10.2022
01.04.2022 - 26.08.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Tutustutaan median moninaisiin mahdollisuuksiin rikastaa palveluja monikanavaisesti. Näitä näkökulmia ja oppeja käytetään hyödyksi ryhmätöissä, joissa suunnitellaan tapahtumatuotantoa. Opintojaksolla on mukana myös vierailijoita, kertomassa mm. tapahtuman digitaalisesta markkinoinnista. (not translated)
Hanna Vienonen
Moodle-työtila ilmoitetaan kurssin alussa. (not translated)
Hanna Vienonen, Aarno Savolainen
Tikkarinne Campus Tikkarinne 9
Finnish
29.08.2022 - 30.12.2022
133 tuntia, josta kontakitiopetusta 30 h ja itsenäinen-/ryhmätyöskentely 103 h. (not translated)
01.04.2022 - 31.05.2022
Lähiopetukseen ja ryhmätyöskentelyyn aktiivinen osallistuminen. (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Etäopetus verkon välityksellä (n. 50t + suullisen näytön tentit) maanantaisin ja perjantaisin (not translated)
Kaija Sankila
Netzwerk neu A1.1 Stefanie Dengler, Tanja Mayr-Sieber et al. ISBN:978-3-12-607154-3 (esim Ad libris)
tai digikirjat Netzwerk neu A1.1 - Digitale Ausgabe (kurssikirja ja työkirja erikseen)
suoraan kustantajan sivuilta
https://tinyurl.com/Netzwerk2022 (not translated)
Kaija Sankila
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Kaksi Moodletenttiä opintojakson aikana (arvioidut tenttiajat vko 44-45 ja vko 50-51).
1. uusinta n. kahden viikon kuluttua tenttipäivästä EXAMissa
2. uusinta n. neljän viikon kuluttua tenttipäivästä EXAMissa
2. tenttiin ei voi osallistua, jos ensimmäinen ei ole hyväksytysti suoritettuna.
Tentteihin osallistumisen edellytys on Moodle-tehtävien hyväksytty suoritus. (not translated)
Finnish
09.09.2022 - 16.12.2022
opiskelijan koko työmäärä 5op= n. 125t
lähitunnit ja suulliset näytöt n. 55t
ohjatut itseopiskelutehtävät n. 50t
itseopiskelu n. 20t (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
Opintojakso on mahdollista suorittaa osaamisen näytön kautta, jos opiskelijalla on aiempia saksan opintoja.
Opiskelijan tulee ottaa yhteyttä vastuuopettajaan (kaija.sankila@karelia.fi), jolloin yksityiskohdista sovitaan yhdessä. Kerro, miten ja missä olet opiskellut/ oppinut saksaa ja liitä viestiisi mahdolliset todistukset. (not translated)
- aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen ja jatkuva näyttö
- moodletehtävät
- 2 tenttiä, (hyväksytyn raja 50%=1)
- suulliset näytöt
- työelämätaidot (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Tenttisuoritukset 50-60%, Moodle-tehtävät tehtyinä tasolla 50-60%, suulliset näytöt osoittavat valmistautumista ja viestintä on ymmärrettävää A1.1-tasolla. Jatkuva näyttö ja työskentely tunneilla on asiallista ja tavoitteellista. (not translated)
Tenttisuoritukset 70-80%, Moodle-tehtävät tehtyinä tasolla 70-80%, suulliset näytöt osoittavat hyvää valmistautumista ja viestintä on melko sujuvaa ja luontevaa.
Jatkuva näyttö ja työskentely tunneilla on hyvää ja sitoutunutta, annetut tehtävät on tehty ajallaan osoittaen omaa kehittyvää kielitaitoa A1.1-tasolla. (not translated)
Tenttisuoritukset 80-90%, Moodle-tehtävät tehtyinä tasolla 80-90%, suulliset näytöt osoittavat erittäin hyvää valmistautumista ja viestintä on sujuvaa ja luontevaa.
Jatkuva näyttö ja työskentely tunneilla on erinomaista ja sitoutunutta, annetut tehtävät on tehty ajallaan osoittaen opitun kielitaidon soveltavaa käyttöä A1.1-tasolla. (not translated)
Keskeinen sisältö
Yritystoiminta matkailu- ja ravitsemisalalla
Matkailun ansaintalogiikka
Vieraanvaraisuudesta liiketoiminnaksi
Matkailualan keskeiset käsitteet
Matkailu kulttuurisena ilmiönä
Osaamistavoitteet
Tunnet keskeiset matkailualan keskeiset käsitteet.
Osaat kuvailla matkailua elinkeinona, palveluina ja ilmiönä. (not translated)
Tarja Kupiainen
Tarja Kupiainen, Mikko Lahti
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
15.08.2022 - 02.11.2022
01.04.2022 - 30.09.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Suorituksesi ovat puutteellisia tai et ole saavuttanut osaamistavoitteita. (not translated)
TIEDOT
* osaat kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat matkailu- ja ravitsemialan keskeiset käsitteet
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikkoja
* osaat hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja
* osaat toimia vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä tyydyttävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät
* osaat toimia ryhmässä
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi (not translated)
TIEDOT
* osaat kertoa asiantuntevasti, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti ja vastuullisesti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä hyvällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi (not translated)
TIEDOT
* osaat asiantuntevasti kertoa, millaisia liiketoiminnan aloja matkailu- ja ravitsemisalan ovat
TAIDOT
* osaat eritellä ja hyödyntää matkailu- ja ravitsemialan keskeisiä käsitteitä
* tunnistat ja osaat eritellä matkailu- ja ravitsemisalan ansaintalogiikat
* osaat itsenäisesti ja tuloksellsiesti hakea matkailu- ja ravitsemisalalle olennaisia tietoja erilaisista lähteistä
* osaat toimia itsenäisesti, vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti
* olet suoriutunut opintojakson tehtävistä kiitettävällä tasolla
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET
* osaat toimia tavoitteellisesti ja olet suorittanut opintojakson tehtävät sovitussa aikataulussa
* osaat toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa
* ymmärrät ammattieettiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä toiminnassasi (not translated)
Opintojaksolla opit korkeakouluopiskelijan opiskelutaitoja. Opit myös toimimaan osana korkeakouluyhteisöä ja tutustut alan toimijoihin ja toimintaympäristöön.
Opintojaksolla opit työelämän kannalta keskeisiä taitoja ja tutustut matkailu- ja ravitsemialan työtehtäviin, työntekijöihin ja työnantajiin. (not translated)
Tuula Ikonen
Opintojaksolla osoitettu materiaali. (not translated)
Tuula Ikonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
16.08.2022 - 31.05.2023
2 op = 54 tuntia opiskelijan työtä. (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
Aktiviinen osallistuminen tunneille
Hyväksytysti suoritetut tehtävät (not translated)
50% Contact teaching, 50% Distance learning
20 - 60
YHTEISET OSAAMISET
Jatkuvan oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan, oppimistaan ja jatkuvan oppimisen taitojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta omasta oppimisesta ja edistää yhdessä oppimista
Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssä
- osaa soveltaa yhdenvertaisuuden periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen
Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- ymmärtää digitalisaation merkityksen omalla alallaan ja yhteiskunnassa ja osaa hyödyntää digitaalisia ratkaisuja työssään
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen
Kansainvälistymisosaaminen
- hallitsee omalla alallaan tarvittavat kieli-, viestintä- ja vuorovaikutustaidot
- ymmärtää yhteiskunnan kulttuurista monimuotoisuutta ja osaa toimia moninaisissa työympäristöissä
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälistymisen vaikutuksia ja mahdollisuuksia (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
1 cr
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Hanna Vienonen
Hanna Vienonen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
26.09.2022 - 13.11.2022
15.06.2022 - 18.09.2022
Distance learning
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
2 cr
H-5
Content:
Business environment analysis (external analysis), including corporate social responsibility in tourism context.
Factors affecting profitability (internal analysis)
Cost-volume-profit analysis
Link between productivity and profitability
Seasonal variations as a challenge for business
Analysis of a predefined tourism business case
Objectives:
The student
* understands the importance and dimensions of corporate social responsibility
* understands the main factors affecting profitability in a tourism SME
* is able to analyse the profitability and social responsibility of a tourism SME and suggest recommendations for improvement
Pedagogical arrangements:
Contact teaching
Online lessons
Working independently and in groups
NB! The course includes an excursion to target companies.
Tarja Kupiainen
Tarja Kupiainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
English
01.01.2023 - 31.05.2023
01.10.2022 - 31.10.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Keskeinen sisältö:
Tuotteistamisen ja tuotekehityksen keskeiset menetelmät ja työkalut. Menetelmien ja tiedon vieminen käytäntöön. Tuoteinnovaatioiden suojaaminen, immateriaaliset oikeudet.
Revenue Management-perusteet.
Markkinoinnin suunnittelu matkailuyrityksessä, asiakasarvon ja kilpailuedun määrittely, tuote- ja hintapäätökset, markkinointiin liittyvät strategiset päätökset, viestinnällisten toimenpiteiden suunnittelu ja budjetointi, tulosten seuranta. (not translated)
Mikko Lahti
Hanna Vienonen, Tuija Kainulainen, Mikko Lahti
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
19.09.2022 - 16.12.2022
11 op (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Arviointi: 0-5. Arvioinnin perusteet: Oppimistehtävät, jatkuva näyttö eli opiskelijan aktiivisuus opetustilanteissa, vastuuntunto, huolellisuus ja järjestelmällisyys annettujen tehtävien suorittamisessa. Toimiminen osana työryhmää. (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Keijo Koskinen
Teppo Tarnanen, Keijo Koskinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
12.08.2022 - 31.12.2022
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Opintojakson jälkeen opiskelija ymmärtää matkailun aluetaloudelliset vaikutukset ja osaa etsiä sekä tulkita keskeiset tilastot ja tunnusluvut. Opiskelija tietää matkailun kehittämisen toimintatavat, tunnistaa keskeiset toimijat ja rahoituskanavat. Opiskelija hahmottaa matkailun kehittämisen tilanteen eri alueilla Suomessa.
- ennakkotentti opintojakson alussa
- lähiopetusta
- laaja ryhmätyö opintojakson osasuorituksena
- oivalluspäiväkirja opintojakson osasuorituksena
- vierailijaluennot
- mahdollisia yritysvierailuja ja kehittämiscase (not translated)
Raija Ruusunen
Ilmoitetaan opintojaksolla (not translated)
Raija Ruusunen, Keijo Koskinen
Yritysvierailuja sekä kehittämiscase matkailualueelle (not translated)
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Ennakkotentti opintojakson alussa, tenttiaineisto ilmoitetaan opintojakson alkaessa. (not translated)
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
Lähiopetus 90 tuntia, itsenäinen työskentely 90 tuntia, arviointi ja palaute 8 tuntia. (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
5 cr
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Jos opiskelijan osaaminen ei täytä tyydyttävän tason kriteereitä tai jokin tehtävänpalautus puuttuu, opintosuoritus on hylätty. Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää kaikkien tehtävien hyväksyttyä suorittamista. (not translated)
Opiskelija ymmärtää, mitä alueellinen kehittäminen matkailualalla tarkoittaa ja hahmottaa keskeisiä kehittämisen keinoja ja toimijoita. Hän osoittaa hallitsevansa perustiedot siitä, mikä ohjaa Suomen matkailun kehittämistä, miten kehittämistä tehdään ja millaiset vaikutukset matkaiulla on aluetalouteen. Opiskelija osaa etsiä matkailun keskeisiä tunnuslukuja ja tilastoja.
Opiskelija läpäisee ennakkotentin hyväksytysti, tuottaa oppimistehtävät annettujen ohjeiden mukaisesti sekä palauttaa ne opintojakson aikana. Hän osaa arvioida omaa työskentelyään. (not translated)
Opiskelija osaa määritellä, mitä alueellinen kehittäminen matkailualalla tarkoittaa ja osaa nimetä keskeisiä kehittämisen keinoja ja toimijoita. Hän tietää, mikä ohjaa Suomen matkailun kehittämistä, miten kehittämistä tehdään ja millaiset vaikutukset matkaiulla on aluetalouteen. Opiskelija osaa etsiä ja tulkita matkailun keskeisiä tunnuslukuja ja tilastoja. Opiskelija osaa arvioida matkailun kehittämistä eri alueilla Suomessa.
Opiskelija läpäisee ennakkotentin, tuottaa oppimistehtävät annettujen ohjeiden mukaisesti sekä palauttaa ne opintojakson aikana. Hän osaa soveltaa tehtävissä opintojakson aikana esille tulleita asioita.Hän osaa arvioida omaa työskentelyään sekä tuotoksiaan. (not translated)
Opiskelija tietää mitä alueellinen kehittäminen matkailualalla tarkoittaa, osaa nimetä keskisiä toimijoita ja osaa hyödyntää kehittämisen keinoja. Hän tietää, mikä ohjaa Suomen matkailun kehittämistä ja osaa analysoida sitä, miten kehittämistä tehdään ja millaiset vaikutukset matkaiulla on aluetalouteen. Opiskelija osaa analysoida matkailun keskeisiä tunnuslukuja ja tilastoja. Opiskelija arvioi ja analysoi matkailun kehittämistä kriittisesti eri alueilla Suomessa.
Opiskelija läpäisee ennakkotentin, tekee oppimistehtävät annettujen ohjeiden mukaisesti ja palauttaa ne opintojakson aikana. Hän osaa soveltaa tehtävissä kriittisesti ja perustellusti opintojakson aikana esille tulleita asioita.Hän osaa arvioida kriittisesti omaa työskentelyään sekä tuotoksiaan. (not translated)
Johanna Järveläinen
Opetusmateriaali Moodlessa.
Lisälukemista:
Hirsjärvi, Remes, Sajavaara 2013. Tutki ja kirjoita. (not translated)
Johanna Järveläinen, Minna Hoffren
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
Kontaktiopetusta verkossa 12t. Lähipäivinä ryhmätyöraporttien esittely Matkailun perusteet -kurssin tunneilla (n. 6h). Itsenäistä työskentelyä 42h. (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
67% Contact teaching, 33% Distance learning
20 - 60
Huom.! Kurssi integroidaan Restonomin digitaidot- ja Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö -opintojaksoihin. (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
1 cr
Approved/Rejected
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Hyväksytty: Opiskelija suorittaa kurssilla annetut tehtävät sovitussa aikataulussa ja hyväksytysti. Opiskelija osallistuu ryhmänsä kanssa kirjoitusklinikoihin. Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmätyöraportin kirjoittamiseen.
Hylätty: Opiskelija ei suorita kurssilla annettuja tehtäviä. Opiskelija ei ole läsnä kirjoitusklinikoissa. Opiskelija ei osallistu ryhmätyöraportin kirjoittamiseen. (not translated)
Content:
Importance of responsible communication and marketing in tourism
Communicating authentic and accurate messages
Sustainable practices of communicating and marketing
Maintaining data privacy in SMEs
Collecting customer feedback
Objectives:
The student
Is able to utilize different types of dissemination channels for interaction with customers
is able to apply the means of sustainable and responsible communication
Is able to recognize and apply the different cultural ways of communication
Understands the importance of customer data protection
Raija Ruusunen
Raija Ruusunen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
English
01.01.2023 - 31.05.2023
01.10.2022 - 31.10.2022
Contact teaching
20 - 60
Objectives:
The student
Is able to utilize different types of dissemination channels for interaction with customers
is able to apply the means of sustainable and responsible communication
Is able to recognize and apply the different cultural ways of communication
Understands the importance of customer data protection
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Riitta Hyttinen
-Alestalo, M. 2020. Kafe Piter 1 — venäjää taitotasolle A1. Helsinki: Finn Lectura. Huomaathan, että vain tämä tai uudempi painos käy.
-Opettajan kokoama Moodle-materiaali.
Huomaathan, että oppikirja on tällä opintojaksolla pakollinen väline. (not translated)
Riitta Hyttinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Tenttiajat sovitaan yhdessä opintojakson alettua.
Syksyn 2022 toteutuksen tenttejä voi uusia kaksi kertaa kevätlukukauden 2023 kuluessa. Sen jälkeen suoritukset tehdään syksyn 2022 toteutuksen vaatimuksilla ja mukana. (not translated)
Finnish
09.09.2022 - 16.12.2022
Opintojakson laajuus on 5 op eli n. 135 tuntia: verkkotunteja on n. 52 tuntia (2 x 1,5 tuntia/ viikko), loppu etä- ja itseopiskelua. (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
Mikäli sinulla on aiemmin hankittua vastaavaa osaamista (ks. opintojakson sisältö ja tavoitteet), ota yhteyttä opintojakson opettajaan mahdollista AHOT-suoritusta, osaamisen näyttöä varten. Kerro sähköpostissa, miten ja missä olet opiskellut/ oppinut venäjää ja liitä viestiisi mahdolliset todistukset. (not translated)
Kolme kirjallista osatenttiä (20 % kukin), suullinen paritesti (20 %), ns. pitkä näyttö (20 %).
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä.
Opintojakson osittainen suorittaminen ei ole mahdollista (not translated)
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Kolme kirjallista osatenttiä (20 % kukin), suullinen paritesti (20 %), ns. pitkä näyttö (20 %).
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä.
Opintojakson osittainen suorittaminen ei ole mahdollista (not translated)
Pystyt puhumaan ymmärrettävästi ja selviydyt kohtalaisesti käsitellyistä tilanteista. Puhekumppanin apu on tarpeen. Viestinnässäsi on ajoittain epäröintiä. Sanaston ja rakenteiden käytössäsi sekä ääntämisessäsi on parannettavaa.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä. (not translated)
Pystyt ilmaisemaan itseäsi sujuvasti ja osallistumaan suulliseen keskusteluun käsitellyistä aiheista. Osallistut tilanteisiin aktiivisesti. Osaat käyttää eri tilanteissa sopivaa kieltä ja vaihtelevia idiomaattisia ilmauksia. Ääntämisesi on lähes virheetöntä.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä. (not translated)
Lähiopiskelua n. 55 tuntia, lisäksi palautettavia etätehtäviä ja itseopiskelua. (not translated)
Riitta Hyttinen
Alestalo, M. 2020. Kafe Piter 1 - venäjää taitotasolle A1. Helsinki: Finn Lectura. Huomaathan, että vain tämä uusin painos käy.
Opettajan laatima ja kokoama materiaali Moodlessa. (not translated)
Riitta Hyttinen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Syyslukukauden tenttikerrat sovitaan opintojakson alettua.
Syksyn 2022 toteutuksen tenttejä voi uusia ja korottaa kevätlukukaudella 2023 kaksi kertaa. Sen jälkeen noudatetaan syksyn 2023 toteutuksen vaatimuksia ja tenttiaikataulua. (not translated)
Finnish
09.09.2022 - 16.12.2022
N. 55 tuntia lähityöskentelyä, testejä ja palautetta, n. 78 tuntia etä- ja itsenäistä työskentelyä (ennakko- ja kertaustehtävät, tiedonhankinta, testeihin kertaaminen) sekä mahdollisesti yritysvierailu ja/tai venäläisen ruuan ilta (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Mikäli sinulla on aiemmin hankittua vastaavaa osaamista (ks. opintojakson sisältö ja tavoitteet), ota yhteyttä opintojakson opettajaan ennen opintojakson alkamista mahdollista AHOT-osaamisen näyttöä varten. Kerro sähköpostissa, miten ja missä olet opiskellut/ oppinut venäjää ja liitä viestiisi mahdolliset todistukset. (not translated)
Kaksi kirjallista osatenttiä (25 % kukin), suullinen testi (25 %), ns. jatkuva näyttö näyttö (25 %).
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä.
Opintojakson osittainen suorittaminen ei ole mahdollista. (not translated)
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Osallistut puhetilanteisiin mutta viestintäsi on katkonaista ja hidasta. Yrität kiertää viestintävaikeudet käyttämällä ei-kielellisiä keinoja tai turvautumalla muihin kieliin. Tarvitset runsaasti puhekumppanin apua. Lisäharjoittelu on tarpeen sanaston hallinnan, rakenteiden osaamisen ja ääntämisen parantamiseksi.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä. (not translated)
Pystyt puhumaan ymmärrettävästi ja selviydyt kohtalaisesti käsitellyistä tilanteista. Puhekumppanin apu on tarpeen. Viestinnässäsi on ajoittain epäröintiä. Sanaston ja rakenteiden käytössäsi sekä ääntämisessäsi on parannettavaa.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä. (not translated)
Pystyt ilmaisemaan itseäsi sujuvasti ja osallistumaan suulliseen keskusteluun käsitellyistä aiheista. Osallistut tilanteisiin aktiivisesti. Osaat käyttää eri tilanteissa sopivaa kieltä ja vaihtelevia idiomaattisia ilmauksia. Ääntämisesi on lähes virheetöntä.
Hyväksytty suoritus edellyttää aktiivista osallistumista lähityöskentelyyn, etätehtävien suorittamista sekä kirjallisten tenttien ja suullisen paritestin läpäisemistä. (not translated)
Opiskelija osaa palvelun laadun osatekijät ja ymmärtää laadun merkityksen yrityksen toiminnassa ja asiakaskokemuksen muodostumisessa.
Palautettavat suoritukset ja arvioinnin perusteet:
• Oppimistehtävä 1. Essee. Painokerroin 3
• Oppimistehtävä 2. Mystery shopping. Painokerroin 2
• Tentti. Painokerroin 3.
• Jatkuva näyttö eli opiskelijan läsnäolo ja aktiivisuus tunneilla ja opetustilanteissa, vastuuntunto, huolellisuus ja järjestelmällisyys annettujen tehtävien suorittamisessa. Painokerroin 1,5
Kokonaisarvosana muodostuu painotetusta keskiarvosta pyöristyssäännöt huomioiden. (not translated)
Mikko Lahti
Opintojaksolla osoitettu ja jaettu materiaali ja kirjallisuus (not translated)
Mikko Lahti
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
05.09.2022 - 01.11.2022
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Mikko Lahti
Mikko Lahti
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
02.11.2022 - 13.12.2022
15.08.2022 - 30.09.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
You are having 30 lectures in class, but also 51 hours of individual oral and written assignments and practice in pairs or in smaller groups. 3 credits counts for 81 hours of student work load.
We begin in week 36 (5 September) and end in week 46 at latest with a written exam
Marita Suomalainen
Jokisalo, T. ja Minni, R. 2006 tai uudempi painos. Flexservice. Otava, and the material compiled by the teacher in Moodleroom
Marita Suomalainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Tentti opintojakson lopussa. (not translated)
05.09.2022 - 30.11.2022
01.04.2022 - 06.05.2022
Blended teaching in group B
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
3 credits = 81 hours of student work, it contains 51 hours of independent learning and 30 hours of contact lectures in class.
We begin week 36 and finish week 50 with an oral exam.
Oral exam is done in pairs or in groups of three students, the topic must be related to future work tasks.
During the course you are learning vocabulary and grammar. You are planning a business trip to Åland (or to Stockholm) where you are supposed to do some marketing and sell your services and tourist attractions to people you meet during your stay. You will compile a portfolio of all the assignments you do during the course.
Marita Suomalainen
Jokisalo, T. ja Minni, R. 2006 or newer edition. Flexservice. Otava, and material compiled by the teacher at Moodelrooms
Marita Suomalainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
05.09.2022 - 31.12.2022
01.04.2022 - 06.05.2022
Blended teaching in group B
Portfolio is assessed with grades 0-5, where 5= excellent, 3= good, 1= passed and 0= fail
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Kielten ja viestinnän opetus (KVO) (not translated)
Tarja Kupiainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 18.10.2022
Itsenäinen työskentely 125 t, seminaarit ja ohjaus 8 t (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
5 cr
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Tarja Kupiainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
28.08.2022 - 31.12.2022
Itsenäinen työskentely 125 t, seminaarit ja ohjaus 8 t (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
5 cr
Approved/Rejected
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Tarja Kupiainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
19.10.2022 - 31.12.2022
Itsenäinen työskentely 125 t, seminaarit ja ohjaus 8 t (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
20 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
5 cr
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
Opiskelija tunnistaa erilaisia asiakastyyppejä ja tuntee asiakkaan ostopäätösprosessin eri vaiheet ja siihen vaikuttavat tekijät. Opiskelija osaa hankkia tietoa eri matkailijatyypeistä ja ymmärtää kulttuurierojen vaikutukset matkailijakäyttäytymiseen.
Sisältö:
- Matkailijakäyttäytyminen
- Asiakasymmärrys
- Asiakaskeskeisyys (not translated)
Tuija Kainulainen
Opintojakson aikana ilmoitettava materiaali (not translated)
Raija Ruusunen, Tuija Kainulainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
01.11.2022 - 31.12.2022
Opintojakso 5 op.
Opiskelijan osuus 135 h. (not translated)
01.04.2022 - 30.09.2022
Opiskelija tunnistaa eri matkailijatyypit ja tuntee matkailijan ostopäätösprosessin. (not translated)
Contact teaching
20 - 60
PALVELULIIKETOIMINTAOSAAMINEN. Opiskelija ymmärtää asiakaslähtöisyyden ja asiakkuuksien merkityksen. Opiskelija osaa työskennellä itsenäisesti ja vastuullisesti.
EETTISYYS. Opiskelija ottaa toiset huomioon ja edistää tasa‐arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta.
KANSAINVÄLISYYS. Opiskelija osaa seurata ja hyödyntää oman alansa kansainvälistä kehitystä työssään. Opiskelija ymmärtää monikulttuurisuuden merkityksen matkailualalla. (not translated)
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
TIEDOT: Opiskelija osaa käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä asianmukaisesti.
TAIDOT: Opiskelija osaa toimia ohjeiden mukaisesti ja asianmukaisesti
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET: Opiskelija osaa toimia ryhmän jäsenenä ja ottaa toiminnassaan muut huomioon. Opiskelija osaa toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti. (not translated)
TIEDOT: Opiskelija osaa käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä sekä osoittaa hallitsevansa osaamisalueen perustiedot.
TAIDOT: Opiskelija osaa valita tarkoituksenmukaisia toimintatapoja hankkimansa tiedon ja ohjeistuksen perusteella sekä osaa arvioida omaa osaamistaan ja ammattialansa toimintatapoja.
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET: Opiskelija osaa toimia ryhmässä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi sekä osaa perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti. Opiskelija osaa toimia ammatillisesti asiakastailanteissa. (not translated)
TIEDOT: Opiskelija osaa käyttää asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ammattikäsitteitä sekä yhdistää niitä kokonaisuuksiksi.
TAIDOT: Opiskelija osaa analysoida, vertailla, yhdistellä ja valita tietoa sekä esittää vaihtoehtoisia toimintatapoja. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti, Vastuullisesti, aloitteellisesti ja joustavasti kulloisessakin toimintaympäristössä.
YLEISET TYÖELÄMÄVALMIUDET: Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti, tavoitteellisesti ja työelämää kehittävästi sekä osaa toimia ryhmässä edistäen ja kehittäen ryhmän toimintaa. (not translated)
Opiskelija
- osaa etsiä kansainvälisiä trendejä
- ymmärtää teemamatkailun merkityksen
- osaa arvioida trendien ja teemojen merkityksen matkailun elinkeinolle
Sisältö:
Ajankohtaiset trendit ja niiden merkitys matkailuelinkeinolle.
Matkailun eri teemojen huomioiminen matkailuliiketoiminnassa.
Kansainväliset tapahtumat.
Opetusmenetelmät: luennot, ryhmätehtävät, paritehtävä, itsenäinen työskentely, mahdolliset excursiot (not translated)
Tuija Kainulainen
Opintojaksolla osoitettu materiaali (not translated)
Hanna Vienonen, Tuija Kainulainen
Wärtsilä Campus Karjalankatu 3
Finnish
29.08.2022 - 31.12.2022
Lähiopetus 133 t, itsenäinen työskentely 100 t, arviointi ja palaute 8 t (not translated)
01.04.2022 - 30.04.2022
Contact teaching
12 - 60
Degree Programme in Tourism and Hospitality Management
H-5
Restonomikoulutus (PR) (not translated)
There is no implementations attached to this degree programme.